Fotballstjerne vil beseire rasismen på banen

Fotballstjernen Raheem Sterling vil ikke gå av banen for å tilfredstille de som kommer med rasistisk hets av svarte spillere.
Foto: Kamran Hussain
Manchester City-profilen Raheem Sterling avviser forslaget om at fotballspillere som blir utsatt for rasisme fra tribunen bør gå av banen i protest.

– Jeg er ikke enig i det, fordi jeg tror at det å gå ut og forsøke å vinne kampen vil smerte dem mer, sier han med henvisning til dem som står bak rasismen, sier han ifølge ABC Nyheter.

City-spilleren hevder han selv bryr seg lite om de rasistiske ytringene som kommer.

– De forsøker bare å rive deg ned, og går du av banen som en gruppe, lar du dem på sett og vis vinne.

En rekke rasismesaker har rammet engelsk og europeisk fotballen denne sesongen. Sterling var en av flere engelske spillere som i mars ble utsatt for rasistisk hets under en EM-kvalifiseringskamp mot Montenegro, ifølge ABC Nyheter.

La ut videohets

I en annen sak ble en video lagt ut på sosiale medier, Videoen viser flere Chelsea-supportere som kommer med rasistiske tilrop mot Liverpools Mohamed Salah før gårsdagens kamp i Europa League mot Slavia Praha, ifølge TV2.

Klubbene reagerer sterkt og har uttalt seg etter hendelsen.

– Chelsea FC finner all form for diskriminerende oppførsel motbydelig. Vi tar sterk avstand fra oppførelsen som det er tydelig bevis på at sesongbillettholdere av Chelsea og medlemmer er involvert i. Slike individer er en skam for alle som holder med Chelsea og de tolererer ikke slike personer i sin klubb, skriver Chelsea i en pressemelding.