Bin Laden’s Internett-domene utløp den 11. september

0Shares

Ble det avgjørende signalet til terrorangrepet den 11. september sendt over Internett? En amerikansk forsker meddelte i forrige uke at han hadde undersøkt millioner av bilder på nettet uten at finne “skjulte budskaper.” Bin Laden mistenkes for å bruke steganografi noe som gjør det mulig å gjemme selv meget lange tekster som usynlig pixelstøy i bildefiler.

Men en mulig bevise kommer nå fra en helt annen kant. Den 30-årige Web-designer Christopher Curry kjøpte den 27. oktober domenet nanvet Saudi-binladin-group.com som tilhører Binladin Group, en konsern som eies av Osama Bin Ladens saudi-arabiske familie.

Et oppslag i VeriSign’s domenedatabase avslører at domenet ble registrert den 11. september 2000 med et års løpetid, noe som betyr at det utløp den 11. september 2001, skriver Wired News. Et tilfeldighet? Eller ble domenet brukt som signal til terroristene om hvor og når de skulle slå til?

Christopher Curry hadde opprinnelig planlagt å videreselge domenet og donerere en del av fortjenesten til Røde Kors, men nå har han innrettet en informasjonsside om terroristene.

Den amerikanske nyhetstjenesten Wired forsøkte uten hell å få en kommentar fra Binladin Group om domenet, og det amerikanske FBI vil heller ikke fortelle om de undersøker en mulig forbindelse mellom domenet og terroristene.