Avviser Harrison-aske i India

0Shares

Verdenspressen meldte denne uken om George Harrisons families planer om å strø rockelegendens aske utover Ganges-elven i India. En talsperson for Hare Krishna-bevegelsen sa mandag at Harrisons familie var ventet i den hellige byen Varanasi. Der ville de gjennomføre et rituale som symboliserer sjelens reise til evig bevissthet.

Men indiske myndigheter avviser det hele som oppspinn.

– Jeg tror det hele er noe media har funnet opp. Dere er helt på vidvanke, sier politisjef i Varanasi, Vikram Singh, til nyhetsbyrået Reuters.

Han forteller at lokalmyndighetene ikke har blitt kontaktet. Harrisons etterlatte har heller ikke bestilt flybilletter fra hverken Delhi eller Bombay.

– Jeg tviler sterkt på at dette kommer til å finne sted. Normalt søker alle viktige personer offentlig assistanse, selv for et slikt privat rituale, sier politisjefen.

Harrisons kone og datter vil ikke bekrefte rapportene om at asken skal strøs i Ganges, ifølge familiens talsmann Gavin de Becker.

Harrison som i lang tid har vært en del av Hare Krishna-sekten, døde av kreft i Los Angeles torsdag kveld 58 år gammel. Han ble kremert kun timer etter sin død, i tråd med sin tro.