– India er arrogant

(Utenriks) Pakistans president Pervez Musharraf mener at Indias beslutning om å kalle hjem den indiske ambassadøren i Pakistan, samt å stanse buss- og togforbindelser til nabolandet, er svært arrogant.

– Vi beklager den svært arrogante reaksjonen fra den indiske regjering, sa Musharraf under et besøk i Kina i dag. Han betegnet også tiltakene som en knerefleks og avviste at Pakistan kommer til å gjengjelde det diplomatiske bruddet.

India begrunner reaksjonene med at Pakistan ikke har satt i verk tiltak mot militante separatister som kjemper for at delstaten Kashmir skal løsrives fra India. De muslimske separatistene beskyldes for å stå bak forrige ukes selvmordsangrep i den indiske nasjonalforsamlingen som tok livet av 14 personer.

India foretok i går og i dag store troppeforflytninger mot den pakistanske grensen i Kashmir. En pakistansk militær kilde sier i dag at forflytningen er svært aggressiv, mens en talsmann for den indiske hæren svarte med å si at India kun forsterker det militære nærværet langs grensen fordi Pakistan har gjort det samme på motsatt side.