Hvem er alle de utlendingene, som konstant “velter inn over grensen”?

 
Foto: sf.dk
Innvandringsdebatt fra den andre siden av Skagerak.

Under ser dere et søylediagram som viser hvilke nasjonaliteter som tilsammen utgjorde de ti største gruppene blant de 72.339 mennesker, som i 2014 fikk muligheten til å oppholde sig lovlig her i landet. Jeg har funnet tallene på Danmark Statistiks hjemmeside siden mediene ikke gidder å gjøre jobben sin.

 
Foto : Skjermdump/dst.dk

Første- og annenplass går til henholdsvis rumenere og polakker, hvis rett til opphold og arbeid er uløseligt forbundet med vårt medlemskap i EU. Hvis man er minsfornøyd med at de i det hele tatt jobber her i landet, så bør man kjempe for at Danmark skal melde seg ut av EU – noe som selv Dansk Folkeparti har gitt opp. Hvis man er opptatt av at disse mennesker jobber under ordentlige forhold og at arbeidsgiverne ikke utnytter de til å presse ned danske lønninger, så bør man melde seg inn i en fagbevegelse.

På tredjeplass finner vi syrerne, som det eneste innslag på listen fra Midt-Østen. Syrerne har fått asyl og familiegjenforening fordi de har flyktet fra den verste humanitære katastrofen siden andre verdenskrig. FNs høykommisjonær for flyktninger, UNHCR, anslår at antallet syriske flyktninger kan være oppe på 4,27 millioner. Vi ga ophold til under 6.000 av disse i 2014.

På fjerdeplass har vi så noen amerikanere, hovedsakelig studenter, men ifølge (dansk) Venstres Inger Støjberg er de gode nok og vestlige nok på integreringsskalaen, så har er det ingen ugler i mosen.

Så følger indere, kinesere, litauere (flest arbeidstillatelser), tyskere (fleste studenter) og ukrainere (flest på praksisplass).

På tiendeplass kan vi anrunde med filippinerne, hvis utelukkelse kan føre til en vanskelig situasjon hvor mange velstående familier ikke lenger vil kunne bruke underbetalte stuepiker til daglig husarbeid. Noe som igjen vil bety at disse familiene vil bli nødt til å gjøre rent, vaske tøy og hente barna selv. Og det kan vi jo ikke ha.

Hvis du kjenner noen som får fysisk vondt av den “massive tilstrømningen” av utlendinger, så del gjerne denne beskjeden med dem. Så kan vi kan få en bedre og mere fruktbar diskusjon med utgangspunkt i fakta i stedet for magefølelse og skremselskampanjer.

Kilde: http://www.dst.dk/da/Statistik/NytHtml.aspx?cid=18861

Neil Bloem er folketingskandidat for Socialistisk Folkeparti. Innlegget er publisert på bloggen hans, og blitt gjengitt på utrop.no med hans tillatelse.