Avslørte hatefulle utsagn blant meddommere

Förvaltningsrätten i Göteborg er en av fire domstoler i Sverige som har en såkalt migrationsdomstol. Nå er det avslørt at meddommere ved domstolen kan ha ytret seg sterkt fordomsfullt mot innvandrere, asylsøkere og muslimer
Foto: Raphael Saulus/Wikimedia Commons
«Lås alle porter og tett alle hull som finnes ved grensen, kall inn militæret som kan holde vakt ved byportene... alle må bidra og stoppe muhammed før det er for sent». Det er bare ett eksempel på hva meddommere i den svenske migrationsdomstolen skal ha skrevet på nett. 

Expressen har undersøkt hva rundt 6000 meddommere har skrevet på internett under anonyme kallenavn. skriver NRK.

Granskingen, som er gjennomført i samarbeid med journalistnettverket Researchgruppen, avslører at en rekke av dommerne har uttalt seg grovt rasistisk.

Kvinnen som oppfordret til å “kalle inn militæret for å stoppe muhammed ved grensen” er meddommer i migrationsdomstolen, en domstol som blant annet avgjør asylsøknader.

«Parasitter»
I andre kommentarer omtaler kvinnen asylbarn som parasitter, ifølge Expressen.

«Jeg er så lei av å høre på dette sludderet om enslige asylbarn ettersom det ALDRI har kommet noen hit alene. De kommer i FLOKK. Og forsøk ikke å si at det er sååå synd på dem, for de har gått over stokk og sten for å komme hit … drittsnakk», skal kvinnen ha skrevet på nettstedet Avpixlat.

Samtidig er hun langt fra den eneste som har kommet med tilsvarende utbrudd på nettet.

Nå vurderes det også om flere av meddommerne skal miste jobben. En meddommer har allerede sagt ifra seg stillingen frivillig etter å ha blitt konfrontert med uttalelsene sine.