Rekas vrøvlete uttalelser

Trenger innvandere: Ålesund vant cup-finalen, godt hjulpet av innvandrere
Foto: Wikimedia Commons
Fotballtrener og tidligere landslagsstjerne Kjetil Rekdal bør få gult kort for sine ubetenksomme uttalelser om innvandring. Les mer på Mangfoldige meninger!
0Shares

Dagen før cupfinalen er det mye fokus på Kjetil Rekdal. Ikke noe rart i det. En feiret spiller med 83 landskamper bak seg. Hele Norges “Reka” siden han scoret på straffe mot Brasil i VM i Marseille i 1998. Han er trener for et av finalelagene, fotballfaglig dyktig og en kontroversiell figur som er kjent for å snakke rett fra levra. Slikt blir det gode overskrifter av.

Innvandring uten kontroll?
Dagbladet intervjuer ham på SAS-hotellet noen steinkast fra Slottet i Oslo, men det er ikke bare cupfinalen som er tema. Overskriften i avisen skriker ut: “Det som skjer i landet vårt nå, er forferdelig.” Vi leser at drap, prostitusjon, voldtekter, narkotika og tigging dominerer bybildet for cupfinalepublikumet.

AaFK-treneren er opprørt.  “Å gå på gata skal være trygt og godt. Det er det ikke lenger”, sier Reka. Han sier at vi må “ta kontrollen tilbake før det går galt av sted”.  Skylden for de utrygge tilstandene er han tydelig på. Det er “politikerne som har tillatt dette gjennom måten de styrer landet på”, sier han. “Kriminalitet og innvandring utenfor all kontroll – det er helt vilt.”

Hotellrommet Rekdal bodde på var mest sannsynlig gjort i stand av en innvandrer. Maten han spiste, var mest sannsynlig tilberedt av en kokk med utenlandsk bakgrunn.

Har selv vært “utlending”
Det var en skuffende uttalelse fra et menneske jeg alltid har hatt stor respekt for. Antydningen om at innvandring fører til kriminalitet er alt for lite nyansert og det blir ikke noe bedre når han viser til Carl I. Hagen som sannhetsvitne.

Jeg liker å tro at folk som selv har vært innvandrere alltid vil ha en viss sympati med andre i den samme situasjonen. Reka har vært det. I hele tre forskjellige land. En del av fotballkarrieren tilbrakte han i Belgia, Frankrike og Tyskland.

Nøkkelen til seier
I spillerstallen for cupfinalen hadde Reka 28 spillere å velge mellom. Ti av dem er innvandrere. Fra seks forskjellige land. Sju av dem spilte i kampen, og midtbanespilleren Michael Barrantes fra Costa Rica scoret begge mål som vant pokalen for AaFK.

Brann-laget hadde like mange spillere med innvandrerbakgrunn på banen, men rødtrøyene måtte nøye seg med sølv. Men det er kanskje ikke rike, godt betalte fotballspillere en tenker på når en leser ordet “innvandrer”. Heller ikke i Kjetil Rekdals verden?

Leit
Hotellrommet Rekdal bodde på var mest sannsynlig gjort i stand av en innvandrer. Innvandrere er jo overrepresentert i rengjørings-, hotell- og restaurantnæringen. Maten han spiste, var mest sannsynlig tilberedt av en kokk med utenlandsk bakgrunn. Og det var en innvandrer som bidro med to mål og sørget for Rekdals andre cupseier på tre år.

Uten innvandrere stopper Norge, Kjetil. Det er leit at en profilert figur som deg er så vrøvlete i dine uttalelser.