Når minoritetene blir til underholdning for majoriteten

Author Recent Posts Hamsa Mohamed Latest posts by Hamsa Mohamed (see all) Fremmed Pisk? - 13.12.2007 Nøyaktig 6 år siden, da jeg ble “terrorist” - 29.11.2007 Når minoritetene blir til underholdning for majoriteten - 05.10.2006 «Topp 10» Islam Muslim Terrorisme Tvangsekteskap Arrangert ekteskap Æres drap Integrering Assimilering Vestlige verdier Kvinneundertrykkelse Disse «eksotiske» ordene bør du […]

«Topp 10»

  1. Islam

  2. Muslim

  3. Terrorisme

  4. Tvangsekteskap

  5. Arrangert ekteskap

  6. Æres drap

  7. Integrering

  8. Assimilering

  9. Vestlige verdier

  10. Kvinneundertrykkelse

Disse «eksotiske» ordene bør du på forhånd få med deg. Trolig kommer de om kort tid til å dukke opp i den nærmeste underholdningskanalen hos deg, enten det er TV, radio, internett eller lesestoff i form av papir.

Slik du ser toppes «hitslisten» ovenfor av det populære underholdnings fenomenet «Islam». Man kan spørre seg hva dette er for noe? Ja denne underholdningsformen som ikke bare topper listen av underholdninger her i Norge,men også internasjonalt kan forklares slik; det er en underholdningsgren som «tilfeldigvis» har det samme navnet som religionen til min gamle bestemor som hverken skriver eller leser noe.

Til forskjell fra Islam som religion, er Islam som underholdning et fenomen som har mange tilhengere blant veldig høy utdannede mennesker, forskere, politikere og andre «intellektuelle».

Kjennetegnet ved denne bransjen har en lett logikk som går ut på at den som ønsker å bli en del av det må si noe negativt om religionen til min stakkars gamle bestemor. Hvis man imøte kommer dette kravet har man mulighet til berømmelse. Dørene til media blir åpne av seg selv, man dukker opp på rampelyset til avisene, jevnlige nettmøter blir en del av hverdagen og man blir innkalt til debattprogrammer på TV – Ikke nødvendigvis for å debattere, men for å oppdatere De tusen hjem med det nye og eksotiske innen bransjen.

Og ikke nok med det, Bokforlagene kommer til å stå i kø for å gi kontrakter. Og med alt det så har man plutselig skaffet seg et «yrke». Både offentlige og private finansierings muligheter blir tilgjengelige ,noe som fører til at man kan jobbe fritt uten å være bekymret for en arbeidsgiver som overvåker. «Jobben» kan gjennomføres mens man koser seg i solvarmen i for eksempel Kairo, Istanbul eller Damaskus. Og ved hjemkomst som ofte er om sommeren her i Norge har man med seg bagasjen full av enda mer eksotiske ord og begreper som skal «analyseres» og fin justeres før man sender det ut i form av underholdning til majoriteten.

Med all dette så er det Ihvertfall en ting som er sikkert, hvis majoritetene krever et regnskap som går ut på hva minoritetene har bidratt med, da vil kanskje minoritetene si : takket være noen ivrige personer har vi bidratt med både brød og sirkus.  Brød i form av at vi deltar i den verdiskapningen som ellers foregår i riket, og sirkus i form av at våre “eksotiske” handlinger som blir forsterket av fremmedfrykt og mistenkeliggjøring blir til en unik underholdningspakke for majoriteten. 

Til slutt ønsker jeg å si at denne sirkelen forsetter til majoriteten oppdager det eller rett og slett blir lei av det slik de har blitt lei av BIG BROTHER. Jeg vil også legge til at det ikke er bare noen få personer som har fått lisens til å KALLE EN SPADE FOR EN SPADE.