Støre og Erna, hvor er dere? – Vi trenger et svar! | Ahmad Fardin Rasooli   

– Hvordan ville nordmenn flest reagert om de ble møtt av denne i full fart over grensa mot Norge, spør artikkelforfatteren.
Foto: Wikimedia Commons
– Forestill deg et øyeblikk at områder i Norge var stjålet og okkupert av en stormakt, skriver Ahmad Fardin Rasooli i dette innlegget. 

Vi får høre både fra sittende statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og forhenværende statsminister Erna Solberg (H) at Israel har rett til å forsvare seg. Ville de sagt det samme om russere dersom de hadde okkupert Norge i årene framover?

Hva om du gikk lei av undertykkelse og tortur?

Og hvor sivilt ville det vært av den russiske befolkningen dersom de bosatte seg ulovlig på et stjålet område i Norge? Ville russerne da vært uskyldige, sivile mennesker eller ville de blitt sett som mennesker som hadde bidratt med okkupasjonen og utnyttet situasjonen der mange nordmenn var blitt drept og de overlevende var blitt jaget vekk og gjerdet inne på Svalbard?

Og hva hvis enkelte nordmenn hadde gått lei den pågående situasjonen med drap, tortur og undertrykkelse fra russere i flere tiår, og de hadde bestemt seg for å kjempe mot okkupanten Russland?

Hvem tør å avsløre hykleriet?

Erna og Støre er smarte nok til å forstå at de modige nordmenn ikke ville kjempet med blomsterbuketter og sjokoladeplater mot okkupanten Russland, men at våpen og bomber ville blitt brukt, og at de «sivile» russerne, som hadde bosatt seg ulovlig på stjålet land, ville blitt skadet eller drept under angrepsaksjonene.

Hvor er de reelle, ærlige og modige norske journalistene?

Ville Erna og Støre sagt at disse nordmennene er terrorister eller modige helter som forsvarer landet sitt? Hva ville de sagt om den norske motstandsmannen fra andre verdenskrig, Max Manus? Terrorist eller motstandskjemper?

Ville Erna og Støre sagt at Russland og tidligere Nazi-Tyskland hadde rett til å forsvare seg på okkupert og stjålet område?

Er «den gyldne regelen» kun for barna på barneskolen, mens statsledere i stedet får praktisere «det gylne hykleriet»?

Hvor er de reelle, ærlige og modige norske journalistene? De som stiller de viktige spørsmålene til våre statsledere? Finnes det fortsatt politikere eller journalister der ute med et vett i hodet, mot i brystet og et ærlig og levende hjerte i sjelen?

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.