Frykter pappaperm-nei hindrer innvandrerlikestilling

 
Foto: Flickr
Venstre-politiker Abid Raja fikk høre at det var umandig å skifte bleier da han tok pappapermisjon. Han mener de færreste innvandrermenn vil velge å være hjemme med barna dersom fedrekvoten fjernes.
0Shares

Raja (bildet) har nettopp vendt tilbake fra diplomatjobb i India og går rett i strupen på Venstres potensielle regjeringspartner, Høyres, plan om å kutte kvoten hvis de kommer i regjering.

– Jeg frykter at å fjerne fedrekvoten vil være et tilbakeslag for innvandrerkvinner fordi mannen ikke vil ha insentiver til å benytte seg av den – og i de aller fleste tilfeller vil han ikke ta den, sier Raja til VG Nett.

Fikk tilsnakk
Ifølge Venstre-politikern er mange innvandrerhjem preget av et tradisjonelt kjønnsrollemønster der mor har ansvar for barn og hjem. Han sier at han som gutt fikk sydd puter under armene under oppveksten – og at han så sent som i 2006 fikk negative reaksjoner på at han selv valgte å ta ut pappaperm.

– Jeg fikk til og med tilsnakk fra pakistanere som mente at det var fullstendig umandig av meg å gjøre bleieskift – det var kvinnearbeid, sier Raja, hvis foreldre kom til Norge fra Pakistan på 70-tallet.

Skjærer du ikke alle innvandrermenn over én kam?

– Nei, jeg gjør ikke det. Dette er opplest og vedtatt. Men det er klart at man har individuelle forskjeller – du har likestilte menn, men her snakker vi om den store majoriteten, sier Venstre-politikeren til VG Nett.