Eksplosjon på flyplassen og metroen i Brussel

To eksplosjoner på flyplassen i Brussel. Flere er døde
Foto: Wikimedia Commons. Illustrasjonsbilde.
Det meldes om to eksplosjoner på flyplassen, og minst én på tbanen i den belgiske hovedstaden. Flere personer er døde og skadd.
0Shares

– Det var først en liten eksplosjon, og deretter en større ved innsjekkingsskranken. Hele huset ristet og det er røyk overalt. Det lå mennesker på bakken inne i terminalen. De så ikke skadet ut, men hadde sannsynligvis bare lagt seg ned, sier den svenske journalisten, Teresa Kuchler, til det Svenska Dagbladet.

Eksplosjonene skjedde ved innskjekkingsskranken til American Airlines. Det meldes også om rop på arabisk og skudd før eksplosjonen.

Høyeste trusselnivå i Belgia
Etter terrorangrepet i Paris i november ble trusselnivået i Belgia økt til det høyeste, da det viste seg at terroristene hadde koblinger til landet. Eksplosjonen skjedde også fire dager etter at den etterlyste terroristen, Salah Abdeslam, ble pågrepet i Brussel. Det er likevel ikke bekreftet hvorvidt angrepet på flyplassen hadde sammenheng med pågripelsen av Abdeslam.

– Ikke kom til flyplassen
Flyplassen i Brussel la ut en Twitter-melding kort tid etter eksplosjonene. Der ber de folk om ikke å komme til flyplassen.

– Ikke kom til flyplassen – her evakueres det. Unngå området rundt flyplassen. Fly har blitt kansellert, står det på Twitter.

Eksplosjon på metroen
Kort tid etter eksplosjonene på flyplassen, ble det meldt om eksplosjoner på metroen i den belgiske hovedstaden. 30 mennesker skal være drept. Med 13 omkomne på flyplassen skal totalt 43 være drept, skriver VG, som har sine opplysninger fra belgiske Het Nieuwsblad, som igjen siterer politikilder. 

Både metrolinjer, trikker og busser i Brussel er stengt som følge av eksplosjonen, melder myndighetene i landet. Alle i byen blir bedt om å holde seg i ro til situasjonen er under kontroll.

Ingen har påtatt seg ansvaret for eksplosjonene.