Oksen Ferdinand Qureshi

Shabana Rehman Gaarder.
Foto: Per-Åge Eriksen
Naushad Qureshi tar den virkelig ut i sin spalte i Utrop utgave 3-2010 der han uten å begrunne det med noe annet enn sin egen forvirrede misnøye med at kvinner er blitt vestlige, angriper Kvinnepanelet for å være Lysbakkens eller "den hvite manns" harem (horehus).
Shabana Rehman, daglig leder for organisasjonen Født Fri
Latest posts by Shabana Rehman, daglig leder for organisasjonen Født Fri (see all)

Han om det. Men for å understreke sitt poeng finner Qureshi lite annet å lene seg på enn min navneendring som i følge ham er det samme som å bli en vestlig manns eiendom, fordi jeg har lagt til navnet Gaarder etter å ha giftet meg med min Martin. Til Qureshis opplysning er Rehman Gaarder vårt familienavn, det vil si at både mannen og kvinnen i vår familie heter det samme.

Til Qureshis opplysning er Rehman Gaarder vårt familienavn, det vil si at både mannen og kvinnen i vår familie heter det samme.

Qureshi bommer på samme måte med sin lefling med etternavnet til kvinnepaneletes dyktige og likestillingsengasjerte leder Loveleen Brenna. I stedet for å basere seg på Qureshis faktaforvrengninger, og “hvite mot svarte” type 70-tallsargumenter som ikke er noe annet enn stagnasjon i gårsdagens utfordringer, håper jeg at Utrops lesere ser forbi dette og heller vil bidra med innspill til Kvinnepanelet som er partipolitisk uavhengig og frittstående panel bestående av kvinner med forskjellig bakgrunn.

Vår hovedoppgave er å diskutere og fremme en del aktuelle tiltak for å fremme likestilling i fremtidens Norge, og også å inkludere kvinner med annen etnisk bakgrunn hakket mer enn det er blitt gjort tidligere. Og nei, det handler ikke om å bli assimilert eller fratatt sin verdighet. Det handler om at alle kvinner skal ha like reelle muligheter til å bli likestilte uansett hva de gjør av personlige valg for livene sine. Dere er hjertelig velkomne til å bidra til et kvinnepanel bestående av mødre, døtre, sjefer, lærere, skuespillere, single, gifte, hetero, lesbiske, ja et mangfold av kvinner med integritet, som ikke er noen manns harem, verken hvit eller svart. Vårt arbeid skal avsluttes i juni. Og jeg håper det kan være starten på at ingen kvinne i dette landet føler seg alene når hun velger sin egen frihet.