Suksess truer viktig integreringsarbeid

 
Foto: Flickr.com
1900 innvandrere mister retten til gratis norskopplæring. De som er midt i utdannelsen, må stoppe tvert i februar. Regjeringen skylder på at for mange søkte på tilbudet.
I fjor bestemte Utdanningsetaten i Oslo kommune at voksne innvandrere som kom til landet før 1. september i 2005 skulle få muligheten til å fullføre opplæringen  fram til norskprøve 2 og/ eller 3 innen rammen av skoleåret 2010/11, altså fram til utgangen av juni 2011.
Men nå trekkes tilbudet tilbake, og de som allerede deltar i kurset tvinges til å ta norskprøven i februar. Grunnen er at det var 1000 flere søkere enn forventet. 

Suksess, en bra ting

Hans Holte, leder av utvalget for voksenopplæring skrev i et innlegg i Aften 4. januar skriver at tilbudet som ble lovet å gjelde fram til sommeren, må oppholde allerede fra 1. februar. 

– Jeg håper at når byrådet får tenkt seg om, oppsumerer det tilstrømningen til kursene som en ubetinget suksess. Svaret på suksessen kan ikke være å holde deltakerne for narr og trekke tilbake et tilbud som var lovet. De bør sørge for at tilbudet kan få fortsette den perioden som er forspeilet. Om ikke det skjer, lurer jeg på hva byrådet legger i uttrykket “krafttak“, skriver Holte i innlegget. 

Oslo-politikere snur om norskkurs