Foto: Kvinnegruppen Ottar
About Latest Posts Kristin Bruun Latest posts by Kristin Bruun (see all) Feil om Shurika Hansen - 18.10.2018 «Trebarnsmoren (Shurika Hansen) er blogger, journalist i Resett, nestleder og talsperson for Sekulær Allianse, aktiv medlem i Kvinnegruppa Ottar og Eks-muslimer i Norge,» skrev journalist Nareen Mizoory i Utrop. Det er et spørsmål om dette burde vært […]
Kristin Bruun
Latest posts by Kristin Bruun (see all)

«Trebarnsmoren (Shurika Hansen) er blogger, journalist i Resett, nestleder og talsperson for Sekulær Allianse, aktiv medlem i Kvinnegruppa Ottar og Eks-muslimer i Norge,» skrev journalist Nareen Mizoory i Utrop. Det er et spørsmål om dette burde vært publisert, siden Utrop arbeider i tråd med regler for god presseskikk (Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten).

I portrettet beskrives en engstelig, nærmest paranoid kvinne med sin egen «livvakt», som må sitte med ryggen mot veggen for å ha oversikt. Samme dag påstår hun i en flammende appell at hun er Charlie (Hebdo) hver dag, for hun er så tøff og modig.

Feilaktige opplysninger
VVP artikkel 4.13 sier at feilaktige opplysninger skal rettes og eventuelt beklages snarest mulig.
Ottar kommenterte artikkelen etter at jeg hadde kontaktet dem med spørsmål om medlemskap:
«Her har dere nok rota litt med faktasjekken. Shurika Hansen har aldri vært medlem av Kvinnegruppa Ottar, og vi har hatt opptil flere offentlige meningsutvekslinger med Hansen som viser at hun er svært uenig i det meste av vår politikk, og vice versa. Fint om dere kan rette opp i dette», skrev lederen for Kvinnegruppa Ottar i Oslo, Katarina Storalm 2. oktober.

Jeg korrigerte i kommentarfeltet: Hansen er ikke medlem verken i Ottar, Ex-muslims of Norway, heller ikke journalist, neppe blogger (åtte innlegg på to år gjør en ikke til blogger), og hun er neppe forfulgt.

3. oktober kl. 11:44 skrev Shurika Hansen på sin offentlige Facebook-profil:
– Utrop har en ærlig og annerledes portrett av meg.
Utrop rettet så det angivelig ærlige portrettet første gang:
– Vi kom i skade for å skrive at Shrika Hansen er medlem av Kvinnegruppen Ottar. Dette stemmer ikke. Vi har nå rettet opp. Utrop beklager feilen.
Klokken 12:49 redigerte Shurika Hansen sin fremstilling:
– PS; jeg er ikke medlem av Ottar, og det vil jeg aldri bli heller 😉 Feilen er rettet

Etter å ha påpekt feilene i kommentarfeltet hos Utrop, hvor «hordene» til Hansen fikk trakassere meg uten moderering, kom en ny retting. Nå tilføyde Utrop at «Hansen er ikke journalist i Resett, men spaltist.» Utrop endret freidig påstanden om medlemskap i Ex-Muslims til å betegne henne som støttespiller, hva nå det måtte være for en tittel. Utrop har unnlatt å nevne endringen.
Fortsatt står Hansen omtalt som journalist i Resett, og «engasjert i» Ex-muslims i faktaboks nederst i artikkelen.

– Det er like greit å bli kvitt folk man ikke kan kalle venner
I fjor høst arrangerte Kvinnegruppa Ottar og SeFF (Sekulær Feministisk Front) en markering mot æreskultur og æresvold foran Stortinget. Her dukket Shurika Hansen opp som et friskt pust. Shabana Rehman var konferansier.

Psykoanalytikeren Shahram Shaygani holdt appell under markeringen. Etterpå skrev han at vi trenger flere som Shurika Hansen, og avsluttet med at han gledet seg til å følge arbeidet hennes i fremtiden, fordi hun sto opp mot ukultur. Slike venner kaster Shurika Hansen over bord i sin kamp for stadig nye temaer, oftest at noen har krenket henne personlig, etter min oppfatning.

Nei til vestlig feminisme
Hansen tar avstand fra den vestlige feminismen som ligger til grunn for friheten hun nyter i Norge. De – vi – hater menn! Hansen har litt å svare for, etter kjønning av angrepene på Listhaugs kritikere 19. mars i år:
– Du ser jo alle disse svake guttene fra SV, AP og alle disse svake partiene.
– Det de ikke klarer å forstå, er at det må til en sterk kvinne for å vekke så jævla mye misnøye hos små gutter. (applaus)
 Sylvi er Norges tøffeste kvinne! (Applaus, og jaaaa!)
 Og derfor må det til så mange ynkelige menn for å prøve å ta henne!
Det er signalene hun gir sine tre sønner. Jeg er selv mor til tre sønner, og håper de møter bedre holdninger enn dette.