– Flerkultur uunngåelig

 
Foto: Europaparlamentet
Multietniske, multireligiøse samfunn er ikke bare et gode, men også uunngåelige, mener FNs høgkommissær for flyktninger.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)
Høgkommisjonær Antonio Guterres (bildet) ba mandag myndighetene i ulike land om ikke å gi etter for fremmedfrykt og sende flyktninger hjem. 
– Etter mitt skjønn er flerkulturelle, multietniske og multireligiøse samfunn ikke bare en god ting, de er også uunngåelige, sier Guterres ifølge nyhetsbyrået AFP. 
Høgkommissæren sier det har blitt vanskeligere å finne løsninger for de omkring 43 millioner flyktningene, internt fordrevne og statsløse menneskene i verden mens fremmedfrykten tiltar. Det har også blitt flere kriser og mer komplekse konflikter, bemerket han.
Ber om pengehjelp
Opprørene i den arabiske verden og den politiske uroen på Elfenbenskysten har ført til at flere tusen mennesker har blitt fordrevet fra sine hjem hittil i år. Samtidig har hungerskatastrofen i Somalia drevet ytterligere flere hundre tusen på flukt. 
Høgkommissær Guterres vil nå be om 3,5 milliarder dollar fra giverland i 2012, og 3,4 milliarder i 2013. 
– Flyktninger skal ikke bli skadelidende som følge av skeptiske holdninger og politikk rettet mot innvandring, understreket han overfor AFP.