Imam kan bli politianmeldt

Skandaleintervju kan gi politisak: Sveriges Radios somaliskspråklige avdeling intervjuet nylig en imam som mente konvertitter burde miste livet. Radiointervjuet lå arkivert i flere uker før en privat klage førte til at den ble fjernet, og at imamen som ble intervjuet nå kan bli politianmeldt.
Foto: flickr.com
Skal ha kommet med hets mot konvertitter under en livesending på radio.
0Shares
Sveriges Radio International er blitt anklaget for å fremme hets mot folkegrupper etter at en somalisk imam ble intervjuet av kanalens somaliske avdeling, skriver thelocal.se
Anklagen kom fra pastor Erik Johansson fra Evangeliska Fosterlands-Stiftelsen (EFS) etter å ha blitt varslet fra flere somaliskspråklige venner om imamens kommentarer om konvertitter.
– Ifølge oversettelsen jeg fikk, sa imamen at det er enhver muslims plikt å ta livet av dem som konverterer fra islam til andre religioner.

Redaktør tar selvkritikk

Radiointervjuet skal ha vært tilgjengelig på SRs nettsider i flere uker før noen tok affære. Nå kan den somaliske imamen bli politianmeldt. Samtdig tar SR Internationals ansvarlige redaktør, Ingemar Løfgren, selvkritikk for affæren.
– Hvis en imam snakker om å ta livet av noen på grunn av religiøst frafall, så er han i det minste nødt til å bli konfrontert med et oppfølgingsspørsmål. Hvis det ikke skjedde, så er det journalistisk uansvarlig, sier han til The Local.