Svensk regissør blir kalt rasist

 
Foto: Pietro Naj-Oleari / European Union
Author Recent Posts Zara Melyan Latest posts by Zara Melyan (see all) Illustratør med blikk for det norske - 21.04.2012 – Må tørre å kritisere foreldrene - 19.03.2012 – Sakkyndige må få lov til å gjøre jobben sin - 21.02.2012   Svensk regissør, Ruben Östlund, har blitt kalt rasist fordi barneranerne i hans nye film, […]

 

Svensk regissør, Ruben Östlund, har blitt kalt rasist fordi barneranerne i hans nye film, Play, er mørkhudede, mens ofrene er mest hvite.

– Jeg er overhodet ingen rasist! Det er særlig mennesker på venstre- og høyrekanten som har beskyldt meg for å være unyansert, men slik jeg ser det, er det jo de som er det, sier Östlund. Play er basert på virkelige hendelser.

Fortsetter å støtte Shezadi

Illustrasjonsbilde
Foto : Charles Fred

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) har fått kritikk for å ha fortsatt å finansiere skolebesøkene til niqab-kledde Aisha Shezadi (20).

– Når hun besøker skoler, snakker hun med utgangspunkt i teksten hun har skrevet, sier styreleder i NFF, Jørgen Lorentzen. Han ser ingen grunn til å ta henne ut av tilbudet, sier han til Klassekampen. Så langt har Shezadi holdt to foredrag.