AHO søker internasjonal kapasitet

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) vil at neste rektor som overtar fokuserer i sterkere grad på internasjonalt samarbeid.
Foto: Wikimedia Commons
12. februar utløper søknadsfristen for stillingen som ny rektor ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO). Målet er å fornye skolens profil.

Rina Brunsell Harsvik, styreleder for AHO, er ansvarlig for utlysingen av rektorstillingen. Hun mener at Osloskolens internasjonale profil må styrkes ytterligere ved ansettelsen av ny rektor.

– Her holder det ikke å bare forvalte det vi har, sier hun til arkitektnytt.no.

Harsvik får støtte i staben. Behovet for sterk nasjonal og internasjonal tyngde som en av de viktigste egenskapene hos en ny rektor trekkes også frem av førsteamanuensis Peter Hemmersam.

– Vi har en internasjonal studentmasse og ansatte med internasjonalt renommé og nettverk. En rektor må gjenspeile og bygge videre på denne kapasiteten, mener han.

Ny rekrutteringssystem = nye impulser
Tidligere hadde skolen et valgsystem for ansettelse av ny rektor, noe som førte til at stillingen ofte gikk til en intern søker. I 2008 gikk skolen over til å utlyse stillingen som en åremålsstilling på fire år, med mulighet for utvidelse i ytterligere fire år.

– Vi er ute etter den beste personen til jobben. Det betyr at interne søkere stiller på lik linje med eksterne, sier Hemmersam til arkitektnytt.no..