AHO søker internasjonal kapasitet

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) vil at neste rektor som overtar fokuserer i sterkere grad på internasjonalt samarbeid.
Foto: Wikimedia Commons
12. februar utløper søknadsfristen for stillingen som ny rektor ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO). Målet er å fornye skolens profil.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Rina Brunsell Harsvik, styreleder for AHO, er ansvarlig for utlysingen av rektorstillingen. Hun mener at Osloskolens internasjonale profil må styrkes ytterligere ved ansettelsen av ny rektor.

– Her holder det ikke å bare forvalte det vi har, sier hun til arkitektnytt.no.

Harsvik får støtte i staben. Behovet for sterk nasjonal og internasjonal tyngde som en av de viktigste egenskapene hos en ny rektor trekkes også frem av førsteamanuensis Peter Hemmersam.

– Vi har en internasjonal studentmasse og ansatte med internasjonalt renommé og nettverk. En rektor må gjenspeile og bygge videre på denne kapasiteten, mener han.

Ny rekrutteringssystem = nye impulser
Tidligere hadde skolen et valgsystem for ansettelse av ny rektor, noe som førte til at stillingen ofte gikk til en intern søker. I 2008 gikk skolen over til å utlyse stillingen som en åremålsstilling på fire år, med mulighet for utvidelse i ytterligere fire år.

– Vi er ute etter den beste personen til jobben. Det betyr at interne søkere stiller på lik linje med eksterne, sier Hemmersam til arkitektnytt.no..