Innvier nytt produksjonsanlegg i Russland

 
Foto: jotun.com
Jotun åpner ny fabrikk for industrimaling og pulverlakk. Fabrikken er bygget på industriområdet Fyodorovskoe, utenfor St. Petersburg.

H.K.H. Kronprins Haakon foresto den offisielle åpningen i dag sammen med guvernør Alexander Drozdenko i Leningrad-regionen og Jotuns styreformann Odd Gleditsch d.y., melder NTB.

Fabrikken har en årlig produksjonskapasitet på 12 millioner liter maling og 3 600 tonn pulverlakk per år. Jotuns totale investering i dette prosjektet er på rundt RUB 1,7 milliarder, Satsingen er en betydelig investering i det nyeste av teknologi for produksjon av maling og industrimaling.

Skaper arbeidsplasser
Noen måneder med ytterligere testing og prøvekjøring av utstyret gjenstår før fabrikken kan starte produksjonen. Når Jotun-fabrikken starter full produksjon i 3. kvartal 2014 forventes det at den skal ha 150 ansatte fordelt på to skift.

– Å legge produksjonen til Russland vil støtte våre ambisiøse salgsplaner, samtidig som vi kommer nærmere våre kunder. I tillegg til at vi i mange år har levert skipsmaling til den russiske skips- og skipsbyggingsindustrien, har vi sett en stabil økning i salg av industrimaling til korrosjonsbeskyttelse av broer og infrastruktur, samt til olje- og gassinstallasjoner, sier Morten Fon, konsernsjef i Jotun, til NTB.