Innvier nytt produksjonsanlegg i Russland

 
Foto: jotun.com
Jotun åpner ny fabrikk for industrimaling og pulverlakk. Fabrikken er bygget på industriområdet Fyodorovskoe, utenfor St. Petersburg.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

H.K.H. Kronprins Haakon foresto den offisielle åpningen i dag sammen med guvernør Alexander Drozdenko i Leningrad-regionen og Jotuns styreformann Odd Gleditsch d.y., melder NTB.

Fabrikken har en årlig produksjonskapasitet på 12 millioner liter maling og 3 600 tonn pulverlakk per år. Jotuns totale investering i dette prosjektet er på rundt RUB 1,7 milliarder, Satsingen er en betydelig investering i det nyeste av teknologi for produksjon av maling og industrimaling.

Skaper arbeidsplasser
Noen måneder med ytterligere testing og prøvekjøring av utstyret gjenstår før fabrikken kan starte produksjonen. Når Jotun-fabrikken starter full produksjon i 3. kvartal 2014 forventes det at den skal ha 150 ansatte fordelt på to skift.

– Å legge produksjonen til Russland vil støtte våre ambisiøse salgsplaner, samtidig som vi kommer nærmere våre kunder. I tillegg til at vi i mange år har levert skipsmaling til den russiske skips- og skipsbyggingsindustrien, har vi sett en stabil økning i salg av industrimaling til korrosjonsbeskyttelse av broer og infrastruktur, samt til olje- og gassinstallasjoner, sier Morten Fon, konsernsjef i Jotun, til NTB.