Utvikler ny type mentorprogram for unge innvandrere

For mange som ankommer Norge med høyere utdannelse i bagasjen er veien til relevant arbeid lang. Hva skal til for at unge innvandrere med høyere utdanning holder ut jobben med å få jobb?

Stem, muslimer!

Hun har palestinske røtter, er muslim og født og oppvokst i Danmark. Nå har hun laget Facebokgruppa "Muslimer til stemmeboksene 2019". 

Null personvern for asylsøkere på nett

– Vi som søker asyl i Norge får opplæring i hvordan vi skal bruke toalettet og hvordan vi kan resirkulere søppel. Men hvorfor får vi ingen informasjon om at mobilselskapene bruker personinformasjonen vår på nett?, spør asylsøkeren «Ali».

Fortviler over nedlegging av skoletilbud på Oslo VO Rosenhoff

Grunnskoletilbudet ved Oslo Rosenhof voksenopplæring for ungdommer med kort botid legges ned etter mindre enn to år. Lærere og elever fortviler over beslutningen.

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

Frokostmøte: Kan vi tjene penger på mangfold?

Kulturrådet ønsker velkommen til frokost og diskusjon om mangfold, risiko og lønnsomhet. 

Inkludering på topp

Selv om mange organisasjoner lykkes med å øke det etniske mangfoldet ser vi få eksempler på mangfold på toppen i organisasjonene.

 
 
I dag
7 dager igjen
12 dager igjen

Prinsessen baner vei for andre

Hun har funnet sin egen engel. 

En av fire nordmenn mener noen menneskeraser er smartere enn andre

I en fersk undersøkelse svarer 25 prosent av de spurte at de er helt eller delvis enige i påstanden om at «noen menneskeraser er mer intelligente enn andre.»

SV ønsker egen handlingsplan mot islamofobi

Marian A. Hussein, leder for SVs inkluderingsutvalg, og stortingsrepresentant Freddy Øvstegård (SV) inviterte forrige uke til innspillsmøte om en egen handlingsplan mot islamofobi.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Østerrike forbyr hijab i grunnskolen

Regjeringen sier imidlertid at loven ikke vil påvirke bruken av turban eller den jødiske kippa.

Nå kan du lære kvenske ord

Kvensk er et utrydningstruet språk. Det vil NRK Kvensk/NRK Kvaani gjøre noe med.

– Flere innvandrere i bunad viser økt integrering

Stadig flere innvandrere ønsker seg norsk nasjonaldrakt til 17. mai. Lederen for Norsk institutt for bunad og folkedrakt ser positivt på utviklingen.

Justisministeren positiv til register for æresvold

Justis og innvandringsminister Jøran Kallmyr (FrP) er positiv til å innføre et system for å registrere om voldssaker i nære relasjoner kan knyttes til æreskultur og sosial kontroll.

Utrop på Facebook
Annonse

Nytt statsbudsjett: Nå blir det dyrere å ha forbrukslån

ANNONSØRINNHOLD
Regjeringspartiene ble enige med Kristelig Folkeparti om statsbudsjettet mot slutten av 2018, før KrF gikk inn i regjeringen. Enigheten innebærer blant annet at det blir endringer i fradraget på lån. Her er noen av de viktigste punktene oppsummert.

Annonse

Skylder du mye i forbrukslån eller kredittkort? Søk refinansiering

ANNONSØRINNHOLD
Den private gjelden i Norge fortsetter å vokse, og mange har dobbelt så mye i gjeld som inntekt. Men det er også ting som tyder på at flere forbrukere kan være i ferd med å slå på bremsene.

Annonse

Krav for at du skal få låne penger med forbrukslån

ANNONSØRINNHOLD

Når du søker om et forbrukslån vil banken alltid foreta en kredittvurdering. Vurderingen brukes til å bestemme om du får låne, hvor mye du kan låne, og hvilke renter du får. Her er faktorene du bør kjenne til.

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

ANNONSE

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Skal forske på innvandreres jobbinkludering

Samfunnsgeografen Are Skeie Hermansen skal i et prosjekt forske på inkludering av innvandrere og deres norskfødte etterkommere i arbeidsmarkedet.

Ingen skriver om kjærestens hudfarge

Mediene skriver om alt det rare kronprinsessens nye kjæreste driver med. Men ingen nevner hudfargen. Hvorfor ikke? Utrop har tatt en ringerunde.

Ettåringer i asylmottak får gratis kjernetid

Regjeringen vil bruke 3,2 millioner kroner og inkludere ettåringene i ordningen med gratis kjernetid for barn i asylmottak.