Etter 14 år i Norge blir Farid kastet ut av landet

0
I 2008 flyktet Farid Yusuf Dirbas (45) fra Irak til Norge. Etter ti år på asylmottak åpnet han egen frisørsalong og kjøpte bolig utenfor Drammen. Nå har han fått permanent avslag på oppholdstillatelse og må forlate landet innen 7. juli.

Palestiner drept i flyktningleir på Vestbredden

0
En palestinsk mann er drept i uroligheter i en flyktningleir på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske myndigheter.

Identitet og feminisme på bosnisk

0
Forfatter og psykolog Alma Filipovic utforsker grensene for kjønnsroller, og tar opp krigstraumer og foreldreforventninger i sin nye roman.

Spellemannsvinner Niilas til Riddu Riđđu

0
Urfolksfestivalen Riddu Riđđu slipper i dag to nye navn til sommerens festival. Den sjøsamiske elektronikaartisten Niilas skal spille på hovedscenen.

Brann i flyktningleir i Hellas

0
To personer er sendt til sykehus etter at det brøt ut brann i en flyktningleir i Hellas.

Over 100 millioner mennesker er på flukt i verden

0
Antallet flyktninger i verden har nå passert 100 millioner, ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), som kaller det en dramatisk milepæl.

MENER PRIDE EKSKLUDERER

0
Pride-feiringen i Oslo gir ikke nok plass til minoritetsskeive, mener organisasjonen Skeiv Verden. I går fikk de nei til å gå forrest i lørdagens parade.

– Fortellerstund som gir trygghet

0
– Å gi folk eventyr på eget språk oppleves som inkluderende og noe som gir styrke, sier prosjektmedansvarlig Jasdeep Singh.

Nye nødpass-regler: Nå kan du søke hvis du bestilte reise før 1. juni

0
Politiet endrer på kravene for å få nødpass. Fra onsdag kan de som har bestilt reise til og med 1. juni søke.

UDI venter nå 35.000 ukrainske flyktninger til Norge i år

0
Rundt 12.500 ukrainske flyktninger er enten bosatt eller på vei til å bli det. UDI mener nå at det totale antallet ukrainske flyktninger ender på 35.000 i år.