– Statsstøtten må beholdes, og kvinnene må inn i styrene

Justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara vil kutte støtten til muslimske trossamfunn. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vil på sin side beholde støtten, og inkludere flere kvinner i styrene.

– Barnevernet overser barns tro

En fersk rapport viser at religion tas lite hensyn til når barn plasseres i fosterhjem. – Barna mister sin kulturelle identitet, mener lokalpolitiker Elvis Chi Nwosu.

Ny pensjonsordning vil gagne innvandrerkvinner

Ap-nestleder Hadia Tajik går inn for å sikre pensjon fra første krone til høsten. Dette kan gagne lavtlønnsgruppene som tradisjonelt har ligget lavest på rangstigen, spesielt ikke-vestlige innvandrerkvinner.

Walid: Et omsorgsmenneske

– Walid Al-Kubaisi var en innvandrer som forelsket seg og følte seg hjemme i Norge, skriver SSIs Shakeel Rehman i sitt minneord til den norsk-irakiske samfunnsdebattanten.

Utrop som e-avis
Nettspill

Les mer

Leila Bayat har fått midlertidig opphold i Norge

Leila Bayat (37), som ble tvangsutsendt og pisket i Iran i 2017, har fått midlertidig opphold i Norge.

Arendalsuka ynskjer pådrivarar for etnisk rensing velkomen inn i varmen

Eit NRK-intervju med Øystein Djupedal er symptomatisk på den djupe kunnskapslausa om rasisme og hatytringar som pregar det offentlege ordskiftet.

Wara vil avvikle offentlig støtte til muslimske trossamfunn

Justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (bildet) sier han ønsker å avvikle all offentlig støtte til muslimske trossamfunn.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

– Jeg har vært her hele tiden

Sylvi Listhaug (Frp) sier det ikke er noen grunn til å glede seg over at hun er «tilbake». – Jeg har vært her hele tiden, sier hun.

13 prosent færre tvangsutsendelser i år

Politiet har sendt ut 2.898 personer med tvang i årets første sju måneder. I juli ble 391 personer uttransportert fra Norge.

Over to millioner venezuelanere har utvandret

Rundt 2,3 millioner venezuelanere har forlatt hjemlandet som flyktninger eller økonomiske migranter grunnet den humanitære krisen i landet, ifølge FN. 

Regjeringspartnere i klinsj om asylsamarbeid med EU

Norge bør være med på frivillige ordninger i EU for å fordele flyktninger, mener Venstres Trine Skei Grande. Det skal vi ikke, svarer Siv Jensen (Frp).

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Innvandrere i Norge har det best på bygda

En ny rapport viser at innvandrere er langt mer utsatt for levekårsproblemer enn resten av befolkningen. De som bor i distriktene, klarer seg jevnt over bedre.

Hijab kan bli den nye motetrenden

Europas største kleskjede, Zara, setter hijab på agendaen igjen med sin høstkampanje. 

Vest-afrikansk på Vulkan til høsten

10. november blir det afrobeats preget av vest-afrikansk og karibisk opphav når Kojo Funds står på scenen på Vulkan Arena.