34 migranter funnet døde utenfor Syria – dødstallet øker

0
Redningsmannskaper fra Syria fant 34 lik etter at en båt fra Libanon med migranter kantret utenfor den syriske kysten. Over 150 skal ha vært om bord.

Masha Aminis norske slektninger i sorg etter dødsfallet

0
22 år gamle Mahsa Amini døde mens hun var i varetekt hos moralpolitiet i Iran. På Sotra er Aminis norske slektninger i sorg.

Gir ut bok om Karpe

0
Yohan Shanmugaratnam rørte mange med sin tolkning av låta "BARAF/FAIRUZ". Nå har han skrevet en bok om Karpe.

Raftoprisen til Nodjigoto Charbonnel for kampen mot tortur

0
Nodjigoto Charbonnel fra Tsjad kjemper for å avskaffe tortur og gi ofre for tortur hjelp til å gjenoppbygge livene sine. Det får han Raftoprisen for.

Irans president nektet å snakke med journalist uten hijab

0
Irans president Ebrahim Raisi brøt en intervjuavtale med en CNN-journalisten Christiane Amanpour i New York – fordi hun ikke dekket til håret.

Abid Raja skal lede organisasjon for trosfrihet

0
Stortingsrepresentant Abid Raja (V) skal lede parlamentarikergruppe for trosfrihet.

– Fokuser på traumatiserte flyktningmenns psykiske helse

0
Ny studie fra NKVTS undersøker den psykiske helsen til flyktninger med krigstraumer. Spesialist peker på at traumatiserte flykninger bør få psykisk behandlingstilbud langt tidligere, og komme i fremtidsrettet aktivitet i stedet for å vente på mottak.

Sommerkurs i arabisk musikk

0
Ungdommer som har flyktet fra krigen i Midtøsten hadde i juni musikalsk sommerskole med norske barn og unge under prosjektet Oslo Oriental UNG.

NKVTS: Helsepersonell kan ikke skyve taushetsplikten foran seg

0
Hvordan skal du som helse- og omsorgsarbeider balansere taushetsplikt og varslingsplikt når du mistenker at noen er utsatt for vold?

– Ekstremisme handler om psykologi og metode, ikke bare politikk

0
Ekstremisme handler like mye om tankesett og metode som ideologiske overbevisninger og politikk, argumenterer professor i filosofi Quassim Cassam.