Foto: Skjermdump/kfuk-kfum-global.no

KFUK-KFUM oppfordrer til Israel-boikott

Norges KFUK-KFUM og KFUK-KFUM oppfordrer til bred økonomisk boikott av Israel for å stoppe okkupasjonen av Palestina, går det frem i en pressemelding fra foreningen.

Utrop nr. 8/2014 (20.02.2014)

I dag startet Norges KFUK-KFUM og KFUK-KFUM Global en kampanje der vi oppfordrer til bred økonomisk boikott av Israel for å presse israelske myndigheter til å avslutte okkupasjonen av Palestina. 

– Vi gjør vi fordi vi håper dette ikke-voldelige virkemiddelet kan bidra til en løsning med rettferdig fred for begge parter. Norges KFUK-KFUM mener både israelere og palestinere har rett til selvbestemmelse innenfor internasjonalt anerkjente grenser, til anerkjennelse av sitt valgte lederskap og til rettferdig fred med sikkerhet for sivilbefolkningen, skriver foreningen på sin hjemmeside.

Viktig å legge press
Veien til rettferdig fred i Israel og Palestina går gjennom å legge press på Israel.

– Fordi en lang rekke FN-vedtak og forhandlinger gjennom årtier ikke har gitt resultat, mener vi det nå er riktig å innlede en økonomisk boikott av Israel for å legge økt press på de israelske myndighetene til å følge opp FN vedtakene om å avslutte okkupasjonen. Vi oppfordrer til bred økonomisk boikott av varer fra Israel, fra israelske bosettinger og fra selskaper som aktivt medvirker i okkupasjonen, heter det videre i pressemeldingen.