Folk er Folk kastet ut

 
Foto : Skjermdump/GoogleMaps
Folk er folk arbeid disponerte inntil nylig næringslokaler i Vålerenggata 2B. Nå er de kastet ut, melder osloby.no.
0Shares

Næringslokalene i Vålerenggata 2b (bildefaksimilet) eies av Wilfrem AS. Selskapet ba til slutt om utkastelse etter gjentatte brudd på leiekontrakten. I begjæringen skriver de at Folk er Folk Arbeid (en søsterorganisasjon av Folk er Folk) “har gitt et ukjent antall mennesker tilgang til lokalene og kan umulig ha kontroll i forhold til hva som skjer”.

Leiekontrakten ble inngått 22. februar i fjor, under forståelse av at lokalene skulle benyttes til nærings- og foreningsvirksomhet.

Brøt kontrakt
To hendelser fra i år som fikk eierne til å gå rettens vei:

21. februar 2014: Flere beboere klager over røyking i oppgangen. De er bekymret for egen sikkerhet. De føler seg også truet av personer som oppholder seg i næringslokalene og «åpenbart benytter det som overnattingssted».

24. februar 2014: En bekymret beboer på samme adresse klager over sterk matlukt, mye støy og opplyser at mange mennesker oppholder seg i lokalene. Da eierne kommer for å undersøke forholdene, møter de stengte dører. Låsen er skiftet ut, uten at eier har fått kopi av nøkkelen.

Vil ikke kommentere
Retten selv var ikke i tvil.

– Næringslokalet er brukt på en annen måte enn avtalt. Folk er Folk Arbeid har brutt leiekontrakten. I tillegg til å forlate lokalene, må organisasjonen betale 2150 kroner i saksomkostninger til Wilfrem AS.

Overfor Aftenposten bekrefter leder for Folk er Folk Arbeid, Bjønnulv Evenrud, at organisasjonen ikke lenger har tilgang til lokalene, men vil ikke svare på ytterligere spørsmål.

 
Foto : Mona Ranum/Bilde med tillatelse fra nytid.no

– Vi ønsker ikke å kommentere kjennelsen, skriver Evenrud i en e-post.