Flytkningbåter, som denne som ankom Lampedusa i Italia, har vist seg å bringe inn store ulovlige inntekter til den italienske mafiaen.
Foto: Tommaso Della Longa/Italian Red Cross

Tjener 2,6 millioner per flyktningbåt

Italienske myndigheter klarer ikke å håndtere båtflyktningene som krysser Middelhavet og har bedt andre EU-land ta ansvar. Samtidig tjener italiensk mafia millioner på å utnytte krisen. 

Utrop nr. 28/2017 (25.07.2017)

Så langt i 2017 har Italia tatt imot 83.000 flyktninger og migranter som har krysset Middelhavet, noe som er en økning på 20 prosent i forhold til året før, melder ABCNyheter.

Samtidig utnytter italiensk mafia situasjonen og tjener flere millioner euro i måneden på flyktningene.

Samarbeider med egyptiske kriminelle
En rapport fra den norske ambassaden i Roma, viser hvordan italienske mafia har tjent flere millioner euro i måneden på samarbeid med egyptiske menneskesmuglere. 

Ifølge politiet var inntektene til italiensk mafia på 270.000 euro per flyktningbåt, kommer det frem i rapporten. Det utgjør om lag 2,6 millioner norske kroner per båt.

Rapporten ABC Nyheter har fått innsyn i er fra et møte mellom den norske ambassaden og anti-mafia politi, og datert 13. desember 2016.

Truet seg til "innkvarteringsmonopol"
Flere medlemmer av mafiagruppen Mafia Capitale ble i 2015 stilt på retten for å ha truet til seg, og gitt sentrale politikere og byråkrater konvolutter fulle av penger, for å få kontroll over innlosjeringen av migranter og asylsøkere. 

– Vi tjener mer på innvandrerne enn på narkotika, sa mafia-topp Salvatore Buzzi da politiet avlyttet han i 2013.