Lansering: Salafisme i Norge

Hvorfor appellerer en puritansk vekkelsesbevegelse til unge, norske muslimer? Hva er salafismens teologiske og historiske utspring? Og hvilke utfordringer fører bevegelsen til globalt og lokalt?
1Shares

I boken «Salafisme i Norge – Historien om Islam Net og Profetens Ummah» gir forfatterne svar på disse spørsmålene. De gir en innføring i salafismens historie, ideologi og tiltrekningskraft, og viser forholdet mellom salafisme og salafi-jihadisme.

28. mai arrangerer vi en onlinelansering av boken, med et panel bestående av forfatterne Marius Linge og Sindre Bangstad, og samtaleleder Amina Sijecic Selimovic. Streames fra Minotenk til Facebook-side: http://www.facebook.com/Minotenk

Om deltagerne:
Marius Linge er doktorgradsstipendiat på OsloMet – Storbyuniversitetet, Seksjon for mangfoldsstudier ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier. Linge forsker på religiøsitet blant muslimer med en gatekriminell fortid.

Sindre Bangstad er sosialantropolog og forsker I ved KIFO (Institutt for kirke, religion- og livssynsforskning) i Oslo, og gjort feltarbeid blant muslimer i Cape Town i Sør-Afrika, og i Oslo, Norge.

Amina Sijecic Selimovic er doktorgradsstipendiat ved Det teologiske fakultetet, Universitetet i Oslo, hvor hun forsker på islamsk tankegang og muslimske praksiser i samtiden.

For å forhåndsbestille boken: https://www.tanum.no/_salafisme-i-norge-marius-linge-sindre-bangstad-9788293097983