Kinesisk Konsertgalla

 
Søndag 29. sep. kl. 19.00
0Shares

Årets festival åpner med en stor konsertgalla på Operaens hovedscene. Konserten, som er støttet av Oslo Kommune, vil i tillegg være en markering av den kinesiske nasjonaldagen.

Under konserten møter vi unge talenter fra Norge og Kina med repertoar fra spennende og varierte stilarter. Som et av de fremste kammerorkestre i Norge vil Oslo Camerata åpne med Edvard Griegs mesterverk Holbergsuiten. Fiolinisten Catharina Chen, Operaorkestrets unge konsertmester, skal spille den kjente kinesiske fiolinkonserten Butterfly Lovers. Stykket har blitt kalt en “Orientalsk Romeo og Julie”, og er et av de mest kjente moderne stykker innen kinesisk musikk. Fiolinist Sara Chen vil fremføre Air Norvégien av den norske komponisten Johan Halvorsen.

Fra Shanghai kommer fantastiske musikere som viser frem sin virtuositet på tradisjonelle kinesiske instrumenter gjennom et variert repertoar. Pipa, erhu, dizi og suona er blant de eldste instrumentene i Kina, og har blitt brukt i mange tusen år. Pipa er en type lutt som ofte er nevnt i gammel kinesisk poesi. Erhu har en søt lyd som ligner en fiolins lyd, men med en tynnere tone på grunn av et mindre resonanskammer, som er dekket av slangehud.

Finalen i konserten er med medlemmer fra Peking Opera, som er godt kjent i verden som “Orientalsk Opera”. Peking Opera er imponerende med sine tradisjonelle drakter, grasiøse bevegelser og kunstnerisk uttrykk gjennom musikk, sang, mime, dans og akrobatikk. I samarbeid med profesjonelle artister fra Norge og Kina vil den Kinesiske Kulturfestivalen ta deg med på en enestående musikalsk reise denne søndagskvelden i Operaen.