Lansering av årets 100-liste

2Shares

100-lista er en oversikt over de 100 beste bøkene for alle som synes lesing kan være utfordrende. På årets 100-liste finner du flere prisvinnende og kritikerroste bøker.

– 100-lista er vår gavepakke til alle som leser i motvind, til formidlere, bibliotekarer, lærere, leseombud og foresatte, ja til alle som synes det er vanskelig å orientere seg i bokskattekista, sier daglig leder i Leser søker bok, Monica Helvig.

– Vi har lett og lest, og funnet fram til de 100 aller beste bøkene som er litt lettere å lese. De er rett og slett kvalitetsstemplet av oss i Leser søker bok!

100-lista er variert med bøker for lesere i alle aldre og i alle sjangre. Sakprosa, skjønnlitteratur, tegneserier og bildebøker. Felles er at de er leservennlige og har høy litterær kvalitet.

På lanseringsarrangementet samtaler Fatemeh Ekhtesari med Endre Ruset om sin diktsamling «Hun er ikke kvinne». Brynjulf Jung Tjønn leser fra den kritikerroste «Kvit, norsk mann». Anna Fiske forteller om Følelsesbiblioteket og seriens siste tilskudd, «Skam». Skuespiller Anderz Eide leser fra utvalgte bøker, tonesatt av musiker Hilde Marie Holsen.

Lanseringen åpnes av Ubah A. Aden, fraksjonsleder i kultur- og utdanningsutvalget i Oslo bystyre.

Tid: 02.03, kl. 18.00
Sted: Nedjma-salen, Litteraturhuset