Skeiv islamsk kunst

Author Recent Posts redaksjon Latest posts by redaksjon (see all) – Idrettstilbud skal være tilgjengelig for alle - 24.10.2023 Over 1400 mennesker til Kanariøyene i migrantbåter fra Afrika - 23.10.2023 Morgenseminar om svangerskapsomsorg til nyankomne migrantkvinner 30.11.23 - 23.10.2023 På hvilke måter formes skeive migranters forståelse av kulturen i hjemlandet sitt? Hvordan pleier man denne […]

På hvilke måter formes skeive migranters forståelse av kulturen i hjemlandet sitt? Hvordan pleier man denne kulturen, om den ikke aksepterer ens legning og identitet?

Velkommen til en samtale med Fataneh Farahani, professor i etnologi, religionshistorie og kjønnsstudier ved Stockholm universitet. Samtalen ledes av kurator Noor Bhangu og kunstner Hanan Benammar.

I forskningen sin på kjønn og seksualitet undersøker Dr. Farahani blant annet hvordan feminitet og maskulinitet formes i ulike miljøer hvor folkegrupper som har flyttet fra hjemlandet sitt, jobber for å bevare og pleie sin opprinnelige kultur.

«Skeiv islamsk kunst» er et flerårig utstillings- og forskningsprosjekt i Nasjonalmuseet som ser på forholdet mellom islam og det skeive, med utgangspunkt i samtidig og historisk kunst. Prosjektet vil involvere kunstnere, poeter, aktivister, arkitekter, filmskapere og forskere, og skal resultere i en utstilling i Nasjonalmuseet i 2025. Prosjektet kurateres av Noor Bhangu i samarbeid med Hanan Benammar.

Noor Bhangu er kurator og akademiker basert i Oslo og Toronto. I arbeidet sitt belyser hun den dominerende fortellingen om representasjon og politikk gjennom historie, minner og materialitet.

Den algeriske og franske kunstneren Hanan Benammar holder til i Oslo og jobber med utgangspunkt i geopolitikk, miljøvern og sosiale samfunnsspørsmål. Hun lager både musikk-, lyd- og videoinstallasjoner, performance og kunst i offentlige rom.

Tid: 25.02, kl. 14-15.30
Sted: Nasjonalmuseet, Brynjulf Bulls plass 3