Utdeling av Ordknappen

Author Recent Posts redaksjon Latest posts by redaksjon (see all) – Idrettstilbud skal være tilgjengelig for alle - 24.10.2023 Over 1400 mennesker til Kanariøyene i migrantbåter fra Afrika - 23.10.2023 Morgenseminar om svangerskapsomsorg til nyankomne migrantkvinner 30.11.23 - 23.10.2023 – Vi er stolte av og glade for å samarbeide tett med noen av de beste […]

– Vi er stolte av og glade for å samarbeide tett med noen av de beste forfatterne, illustratørene og tegneserieskaperne vi har i landet, sier Monica Helvig, daglig leder i Leser søker bok. Med Ordknappen ønsker vi å hedre de som på utmerket vis har vist hvordan bøker kan utvikles for å nå alle, også de som leser i motvind.

Kathy Lie, medlem i Familie- og kulturkomiteen for SV, åpner utdelingen. På scenen blir det blant annet opplesning av Fatemeh Ekhtesari, som skal lese fra sin parallellspråklige diktsamling, «Hun er ikke kvinne». Det blir også lesninger av skuespiller Anderz Eide og vakker musikk fra Hilde Marie Holsen. Holsen blander trompet og elektroniske elementer.

Konferansier for kvelden er Monica Helvig, daglig leder i Leser søker bok.

Boksøkprisen og Bransjeprisen

I 2021 utvidet Leser søker bok Ordknappen med to nye priser; Boksøkprisen og Bransjeprisen. Boksøkprisen deles ut til en som i løpet av fjoråret har utgitt en bok som treffer ulike typer lesere, uten støtte eller i samarbeid med Leser søker bok. Bransjeprisen deles ut til en i litteraturbransjen som har vist et ekstra engasjement for å gjøre bøker tilgjengelig for alle.

Tid: 24.05, kl. 18.00
Sted: Kulturhuset Banken, Kirkegata 41, Lillehammer