Vant én million – nå vil han hjelpe venner i Syria

Norsk-syrisk mann ble millionær.
Foto: Katrine Lunke
En mann i 50-årene skulle på butikken på Mosjøen for å kjøpe seg en boks snus. Med seg hadde han en pose med tomme Pepsi Max-flasker. Sjokket ble stort da han vant én million kroner på panteautomaten.

– Jeg skulle bare ha en boks snus, og tok med meg panten samtidig. Til sammen satset jeg 24 kroner i Pantelotteriet, med tomme Pepsi Max-flasker. Så kom det en fanfare, forteller mannen, som ønsker å være anonym.

– Jeg skjønte ikke helt hva som hadde skjedd, og gikk til en av de ansatte på Extra og viste henne lappen. Da fortalte hun meg det. At jeg hadde vunnet én million kroner, forteller den heldige vinneren.

– Det er jo bare helt utrolig å vinne så mye penger, og jeg er veldig takknemlig. Jeg håper dette kan bety mye for flere enn meg, sier mannen, som opprinnelig er fra Syria, men har bodd mange år i Norge.

Milliongevinsten er det første han noen gang har vunnet.

Nå vil han bruke deler av milliongevinsten til å hjelpe andre.

– Det er mange i Syria som ikke har det bra. De mangler mye og bor veldig dårlig. Så jeg skal bruke en del av disse pengene til å hjelpe folk der nede. I tillegg skal jeg dele dem med familien min, sier han.

– Jeg spiller ikke på noe lotto eller tipping selv, men har fått en del Flax-lodd flere ganger. Men aldri vunnet noe. Og så skjer dette. Det er helt utrolig, sier den ferske pantemillionæren.

Lokale humanitære tiltak

Pantelotteriet har blitt en av de viktigste inntektene til Røde Kors, og halvparten av midlene går til de lokale Røde Kors-lagene. De som nyter godt av penger fra Extra Mosjøen er Vefsn Røde Kors, skriver Pantelotteriet.

– Dette var gode nyheter, så gratulerer så mye til vinneren. Midlene fra Pantelotteriet går til flere lokale humanitære tiltak. Det inkluderer blant annet hjelpekorpset, besøkstjeneste, ferie-tilbud for familier med trang økonomi og flere viktige møteplasser. Så tusen takk til alle de som trykker på Røde Kors-knappen, sier Liv Stenvall, leder i Vefsn Røde Kors.

Butikksjef Frode Nilsen på Extra Mosjøen gleder seg også stort over milliongevinsten.

– Dette var utrolig artig! Og det er ekstra hyggelig at det var noen som vant på min butikk. Vi gratulerer vinneren fra alle hos her i butikken med den flotte premien. Så håper vi at han får stor glede av alle disse pengene, sier butikksjefen.