Rasisme, diskriminering og helse

Author Recent Posts redaksjon Latest posts by redaksjon (see all) – Idrettstilbud skal være tilgjengelig for alle - 24.10.2023 Over 1400 mennesker til Kanariøyene i migrantbåter fra Afrika - 23.10.2023 Morgenseminar om svangerskapsomsorg til nyankomne migrantkvinner 30.11.23 - 23.10.2023 26.oktober arrangerer vi en nasjonal konferanse om rasisme, diskriminering og helse på OsloMet i samarbeid med […]

26.oktober arrangerer vi en nasjonal konferanse om rasisme, diskriminering og helse på OsloMet i samarbeid med Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid på OsloMet, Folkehelseinstituttet, OMOD og Stiftelsen RKF.

Faggruppe for migrasjonshelse og flerkulturell sykepleie ønsker hjertelig velkommen til den første nasjonale konferansen med fokus på rasisme og diskriminering og helse som finner sted på OsloMet 26.oktober.

Rasisme og diskriminering er anerkjent som en folkehelseutfordring både av den nåværende regjeringen og Solberg-regjeringen. Sammenhenger mellom rasisme og diskriminering og dårlig helse er dokumentert i forskning og sammenfattet i flere kunnskapsoppsummeringer de senere årene. Opplevelser av rasisme og diskriminering er viktige helsedeterminanter som bør adresseres.

Helsepersonell har et særskilt ansvar for å ivareta mennesker som utsettes for rasisme og diskriminering, om det er pasienter eller pårørende, helsepersonell eller andre yrkesgrupper i helsesektoren. Det krever både kunnskap om fenomenet rasisme og diskriminering; hva det er, omfang, hvordan det oppleves og hvilke konsekvenser det har for menneskers liv og helse, samt en bevissthet og etisk refleksjon om egen rolle og mulighet til påvirkning.

På denne konferansen får dere høre hva internasjonal forskning sier om sammenhenger mellom rasisme, diskriminering og helse. Hva vi vet om dette i Norge og ikke minst hvordan opplevelser av rasisme og diskriminering påvirker mennesker psykologisk og sosialt i ulike minoritetsgrupper.

Et viktig fokus er hva vi alle kan gjøre for å forebygge rasisme og diskriminering både i og utenfor helsetjenesten. Det blir stands utenfor auditoriet og gode pauser med tid til å snakke sammen og nettverke. Etter lunsj blir det refleksjoner rundt egne erfaringer og korte presentasjoner av gode tiltak, prosjekter og verktøy før konferansen avsluttes med en panelsamtale.

Konferansen arrangeres i samarbeid med OsloMet institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid, Folkehelseinstituttet migrasjonshelse, OMOD, RVTS Øst og Stiftelsen RKF. Konferansen er støttet med midler fra Bufdir og er gratis.

Målgrupper er sykepleiere og annet helsepersonell/ fagfolk, ansatte i utdanningssektoren, studenter innen alle helse- og sosialfag og pedagogiske utdanninger, helseledere, forskere, sivilsamfunnsorganisasjoner, folkevalgte, journalister og andre interesserte.

Meld deg på her: https://forms.office.com/e/mZp1XJJxEt

Presentasjon av innledere og program for konferansen publiseres fortløpende.

Følg også med på vår facebookside: https://www.facebook.com/migrasjonshelse/

Hjertelig velkommen til årets viktigste konferanse!