Lenge leve kebaben!

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vant frem mot utestengelse av Facebook-gruppe - 22.04.2024 Skeivhet, identitet og invidualitet - 22.04.2024 Ny forskning: : Troende muslimer får bedre helse - 22.04.2024 Hvordan klarte den “eksotiske” kebaben å danke ut de gamle pølsebuene i hovedstaden? Rull eller pita, shish […]
Hvordan klarte den “eksotiske” kebaben å danke ut de gamle pølsebuene i hovedstaden?
Rull eller pita, shish eller døner? Mild, medium eller sterk? Det fins knapt noe sted i Oslo hvor du ikke finner en kebabsjappe. Kebaben de serverer der ligner verken den i København eller Berlin. Hva er unikt med Oslo-kebaben?
Vi er nysgjerrige på hvordan denne gatekjøkkenfavoritten kom til byen, og hva den har betydd for bybildet. Hvor kommer kebaben “egentlig” fra, er den tyrkisk, libanesisk eller pakistansk? Og hva er forskjellen er mellom kebab og shawarma, og er det nødvendig å drukne kebaben i saus?
Vi har invitert en kebabelsker, en forsker og en matanmelder til å plukke kebaben fra hverandre og å svare på alt vi grubler på. Om du blir sulten etter samtalen kan vi love at det ikke er langt til nærmeste kebabsjappe.
Ordstyrer: Yassin El Barkani (31) år, vokst opp på Holmlia, Oslo. Han er kjent fra Farmen der han vant folkets hjerter med sine gode holdninger og moral. I dag jobber han som konsulent innen IT og har stor lidenskap for oppvekst og miljø.
Ida Tolgensbakk er førstekonservator ved Norsk Folkemuseum med blant annet migrasjonshistorie som ansvarsområde. Da hun arbeidet med sin doktorgrad om unge svenske arbeidsinnvandrere i Oslo, ble hun også oppmerksom på deres nostalgiske kebabvaner.
Siran Øzalp Yildirim er journalist fra Oslo. Hun har i mange år laget TV om matbransjen. Nå er hun restaurantanmelder i Vink/Aftenposten, der har hun blant annet forsøkt å finne byens beste kebab.
Tid: 27.02, kl. 19.00-19.45.
Sted: Deichman Bjørvika, Anne-Cath. Vestlys plass 1.