Kompetanseteamet mot negativ og sosial kontroll og æresrelatert volds årsrapport for 2023

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vil du delta i intervjustudie om hatkriminalitet? - 29.04.2024 Nesten halvparten av innvandrere i Norge er overkvalifiserte - 29.04.2024 Zarina kastes ut av Norge - 27.04.2024 Kompetanseteamet lanserer årsrapport for 2023 på Kulturhuset onsdag 3. april. I den forbindelse inviterer vi […]

Kompetanseteamet lanserer årsrapport for 2023 på Kulturhuset onsdag 3. april.

I den forbindelse inviterer vi til seminar for å presentere tall og erfaring fra i fjor, diskutere ambivalens hos utsatte med et bredt sammensatt fagpanel, og har en samtale med en tidligere bruker av bo- og støttetilbudet for personer utsatt for negativ sosial kontroll og æresrelatert vold.

Hjelpeapparatet opplever ofte at utsatte ønsker hjelp til å endre sin livssituasjon, samtidig som de ikke vil at voldsutøver skal finne ut av at de har søkt hjelp. Mange ønsker ikke å anmelde voldsutøver. Flere endrer eller trekker sin forklaring når det går opp for dem hvilke konsekvenser saken kan få for dem selv, familien eller andre involverte.

Hva skyldes ambivalensen hos de utsatte?

Hvordan skal vi som hjelpere forholde oss til den?

Dette er noe av det som vil bli diskutert av et fagpanel under seminaret.

Målgruppen for seminaret er alle som jobber med tematikken på overordnet nivå eller som gjennom sitt arbeid kan komme i kontakt med barn eller voksne som kan være utsatt for tvangsekteskap, æresrelatert vold, negativ sosial kontroll, kjønnslemlestelse og ufrivillig opphold i utlandet.