Jamilla fra Holmlia gir ut marokkansk kokebok

Norsk-marokkanske Jamilla El-Hadaoui gir ut ny kokebok.
Foto: Astrid Waller
Utgivelsen "Jamillas marokkanske mat" kommer samtidig med at ramadan avsluttes og eid feires.

Jamilla El Haddaoui står bak Instagram-kontoen @jamillas_food, og har over 50.000 følgere. Hun er vokst opp i Oslo med marokkanske foreldre, og bor på Holmlia med familien sin.

Om utgivelsen skriver Aschehoug forlag:

– Jamilla tilbrakte mange timer på morens kjøkken, og det er hennes oppskrifter som er utgangpunktet for denne boken, men med Jamillas lille tvist.

– Marokkansk mat er gode dufter, varme smaker og vakre farger. Den er sunn og innbydende og passer både til hverdag og fest. Maten er enkel å lage – ingrediensene og råvarene har man hjemme eller de er lette å få tak i. I boken finner du både kjøtt -og fiskeretter, vegetariske og glutenfrie retter, for ikke å snakke om bakverk og søte fristelser. Jamilla er opptatt av at det skal være gøy å lage mat, og måltider skal skape gode minner.

Jamillas oppskrift på marokkansk skrei:

Norsk skrei servert med smak fra Marokko. Jamilla El Haddaoui blander paprika, løk, hvitløk og tomater med en god krydderblanding.

Legg skreien i en ildfast form, dryss over olivenolje, salt og pepper. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 15-20 minutter.

Legg til charmila – marokkansk paprikasalsa

Skjær opp paprika, løk og tomater. Finhakk hvitløken.

Stek sammen paprika, tomater og hvitløk i en stekepanne med olivenolje, i ca. 5 minutter. Tilsett deretter koriander, salt, krydderet og litt vann. La det putre under omrøring i 10 minutter.

Press over litt frisk sitronsaft og dryss over frisk koriander eller persille.

(Kilde: Jamilla El Haddaoui i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+)