Slår på stortromma med Shabana-prisfest

Det blir ikke spart på konfekten når Shabana Rehmans minnepris blir delt ut 15. mai.

Juryen er allerede i gang med arbeidet, og ønsker gjerne flere forslag på priskandidater fra leserne (se lenger ned).

– Vi ser fram til å høre hvem leserne mener lever og virker i Shabana Rehmans ånd, sier juryleder Anine Kierulf til Nettavisen.

I tillegg til å «virke i Shabanas ånd» står det i statuttene at prisen skal gå til personer som «har stått på barrikadene for en viktig sak, og som slik har bidratt til å styrke individets frihet og øke takhøyden for fri meningsutveksling og konstruktiv uenighet i samfunnet.»

Årets utdeling av Shabana Rehmans minnepris åpner med to hyperaktuelle debatter. Selve prisen deles ut av Hadia Tajik, og Tuva Syvertsen og Erik Sollid fra Valkyrien Allstars står for den musikalske finalen.

Første debatt skal handle om skam- og æreskultur. Hva har skjedd siden Født fri måtte legge inn årene? Debattleder er Hilde Sandvik – også kjent fra NRK-programmet Norsken og svensken og dansken.

Andre debatt handler om mannsrollen, og vi spør: Finnes det viktigere problemer for unge menn enn at de ikke får pult? Debattleder er politisk journalist Henrik Heldahl i Nettavisen, kjent fra den årlige Ungdomspartilederdebatten i Arendal.

Den verdige vinneren av Shabana Rehmans minnepris vil bli offentliggjort på prisfesten. Juryen er allerede i gang med nominasjonene, og til å dele ut årets pris har vi fått stortingsrepresentant Hadiia Tajik (Ap).

Musikalsk finale til ære for Shabana blir ved Tuva Syvertsen og Erik Sollid fra Valkyrien Allstars.

Dørene åpner 18:00 i Arena Arrangementet starter 19:00.

Tid: 15.05.
Sted: Carls Scene, Trondheimsveien 113