Minoriterer i det norske samfunnet – og i norske medier

Den aktuelle rammen for samtalen er Ali Farah-saken, om mannen som ble ”tatt for en annen” og forlatt hardt skadd av ambulansepersonell i Sofienbergparken i Oslo i august i år. Mediene har viet saken stor oppmerksomhet, Ali ble løftet ut av gruppen "mistenkelig utlending" og sett som et enkeltindivid. Men hva førte den massive medieoppmerksomheten til for øvrig?

Ullevål universitetssykehus lovet i september, etter kritikk i ekstern evaluering, at de “umiddelbart skal sette i gang med konkrete tiltak for å sikre oss gode holdninger og riktig adferd blant våre ansatte”. Hvilke tiltak er satt i verk? Og hva kan mediene lære av denne saken?

Samtalen ledes av Anne Hege Simonsen og Elisabeth Eide, har nylig sammen utgitt boken “Mistenkelige utlendinger. Minoriteter i norsk presse gjennom hundre år”. De jobber begge ved Journalistutdanningen på Høgskolen i Oslo.

Øvrige deltakere:

Kohinoor Nordberg, artist, samboer til Ali Farah

Tove Strand, direktør ved Ullevål universitetssykehus

Marianne Mikkelsen, leder for NRK FleRe, et prosjekt for å rekruttere journalister med minoritesbakgrunn til NRK

Ragnhild Sollund, forsker ved NOVA, har nylig utgitt boken “Tatt for en annen”, der hun studerer holdninger hos polititet til etniske minoriteter – og vise versa

Hanna Wozene Kvam, skribent og artist

VELKOMMEN! Vi ses i Litteraturhusets Amalie Skram-sal 28.11. klokka 1930! Si gjerne fra til Thomas Næss Thoresen på [email protected]  om du kommer!

Åpent for alle. Gratis entré, Prosa og bilaget ”Årets bøker. Sakprosa fra norske forlag”. Det blir salg av vin og øl fra Litteraturhusets rullerende bar. (til våren er Prosa tilbake med fest i egne lokaler i Uraninenborgveien 2, som i høst er stengt for bygging av heis, Da blir det igjen servering på huset, i mellomtiden støtter vi helhjertet Litteraturhuset!)

Mer info:
Karianne Bjellås Gilje
redaktør, Prosa
www.prosa.no
Mob. + 47 99 72 66 07