Women, Power and Politics – The Road to Sustainable Democracy

Oppslutningen i opptoget var stort og tverrpolitisk. Alt fra Kvinnegruppen Ottar, til Santitetskvinnene, til Unge Venstre, til Oslos regjerende Høyre-ordfører var representerte.
Foto: Claudio Castello
Velkommen til avslutningen av stemmerettsåret 2013!
0Shares

Norge innførte stemmerett for kvinner i 1913. New Zealand var enda tidligere ute (1893), mens Saudi-Arabias kvinner ennå ikke kan gå til urnene. Stemmerett er demokratiets minsteprinsipp, men selv i land der kvinner kan stemme skorter det på likestilling og involvering av kvinner på alle samfunnsplan.

Likestilling og kvinners rettigheter er en av hovedpilarene i norsk utenriks- og utviklingspolitikk. Konferansen Women, Power and Politics – The Road to Sustainable Democracy trekker linjene fra det nasjonale til det internasjonale ved å fokusere på koblingen mellom kvinners politiske rettigheter og arbeidet for internasjonal fred, sikkerhet og utvikling.

Konferansen vil bli åpnet torsdag 14. november kl. 09:00 av Utenriksminister Børge Brende. Gro Harlem Brundtland og nyvalgt leder av UN Women Phumzile Mlambo-Ngcuka er hovedinnledere torsdag, hvor blant annet president for International Crisis Group Louise Arbour, sitter i panelet som skal diskutere
internasjonale juridiske instrumenter for kvinners rettigheter.

Fredag 15. november kl. 09:00 setter Barne- og likestillingsminister Solveig Horne agendaen, påfulgt av hovedinnledere som UNDPs administrator Helen Clark og fredsprisvinner Shirin Ebadi.

Konferansen er ellers spekket med andre spennende innledere. 

Arrangører og bidragsytere: FOKUS – Forum for Kvinner og Utviklingsspørsmål, Institutt for fredsforskning (PRIO), Utenriksdepartementet og Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet, samt Oslo kommune.

For praktisk informasjon, kontakt: Ingvill Aalborg, konferansekoordinator, FOKUS, [email protected], 988 81 426