«Borat» skaper reaksjoner

0Shares

Han spiller den fiktive reporteren Borat Sagdiyev fra Kasakhstan som drar til USA for å lage en dokumentarfilm. På veien blir han mer interessert i å finne og gifte seg med Pamela Anderson.

Baron Cohen, eller Borat, har reist land og strand rundt og lært bort det nevnte ordet som språkkyndige har beskrevet som «enten forvrengt polsk eller fullstendig sprøyt».

På sin ferd har han iført seg minimal, gyselig grønn badedrakt på stranda under filmfestivalen i Cannes, ankommet filmfestivalen i Toronto på hestekjerre trukket av bondekoner og klart å erte på seg alt fra kasakhstanske myndigheter til den engelske overklassen.

Russland forbyr Borat-film
Filmen skulle etter planen hatt premiere på 300 kinoer over hele Russland 30. november, men blir i stedet totalforbudt. Filmen om Borat blir dermed en av de første ikke-pornografiske filmene som noensinne er forbudt i Russland.

Truer med anmeldelse
Cohen har provosert myndighetene i Kasakstan så sterkt at han nå trues med anmeldelse.
– Vi ser på komikerens oppførsel som ytterst uakseptabel, sier Yerzhan Ashykbayev, talsmann for utenriksdepartementet i Kasakstan, ifølge Sky News.

«Borat» fremstiller folk fra Kasakstan som et alkoholisert folkeslag som elsker å slå kuer. En annen standardvits handler om at kasakstanere skyter bikkjer for så å feste.

Håper Borat gir turistboom
Den kasakhstanske utenriksministeren håper Borat-filmen gir folk lyst til å besøke landet.

Utenrikisministeren Kassymzhomart Tokaev er ingen fan av filmen, men håper at landet hans kan nyte godt av den når den først finnes. Tokaev forteller til det tyske bladet Bild at han ikke har sett filmen og at han ikke kommer til å se den heller.