De gode tingene i livet er gratis!

0Shares
Latest posts by Jon Arne Arnseth (see all)

Det betyr at en kinobillett, en kveld i teateret, et dansekurs eller andre kulturtilbud ofte må vike til fordel for mat og klær.

Det er synd at barn og unge går glipp av sånne ting som mange tar for gitt. En tur på kino, eller sangkurs, sånne ting kommer veldig lett til noen, men andre får det ikke så enkelt. Og noe så enkelt som et kinobesøk kan jo være noe som binder en gruppe sammen rundt et sosialt treff, og derfor vil noen føle seg utstøtt da de ikke har råd til å delta. På denne måten kan det fort bli et klasseskille blant ungdommen, noe som er en svært negativ ting. Kjøpepress er det nok av blant ungdom.

Så hva kan gjøres? Rabatter til barn og unge er det mange steder og det er supert, men det kan fremdeles bedre. Søskenmoderasjon er en fin ting for de som har en stor familie. Det burde absolutt være flere muligheter for å inkludere alle og enhver.

Et kulturkort sikrer ungdom billige billetter til et bredt spekter av kulturarrangement. 10 fylker har i 2007 fått tildelt midler til en prøveordning med kulturkort for ungdom, men Oslo derimot, har ikke søkt om midler til tross for at Kultur- og Kirkedepartementet hadde midler til rådighet. Oslo kommune tar ikke kultur på alvor.
Barn og unge burde ikke læres opp til at penger er det viktigste. Cash is king er et uttrykk, men jeg synes ikke det hører hjemme hos en tenåring eller en som er enda yngre. Pass godt på de gode verdiene i livet. Fine ting trenger ikke å koste noe! Faktisk er veldig mye gratis, bare man tenker seg litt om og bruker fantasien!