Konferanse om tvangsekteskap uten minoriteter

Author Recent Posts Thu Strande Latest posts by Thu Strande (see all) Fra Sp til Frp - 13.11.2008 DJ Keti, 44, snurrer balkanmusikk - 02.11.2008 Framtiden i hvite hender - 20.10.2008 Det er tredje året på rad Den irakisk-kurdiske asylsøker- og flyktningorganisasjon i Norge (IKAF) arrangerer konferanse. Kamil Ahmed er leder i IKAF, og synes […]
Thu Strande
Latest posts by Thu Strande (see all)

Det er tredje året på rad Den irakisk-kurdiske asylsøker- og flyktningorganisasjon i Norge (IKAF) arrangerer konferanse. Kamil Ahmed er leder i IKAF, og synes ikke det gjør noe at det mangler innledere med minoritetsbakgrunn.

Fag i sentrum
– Vi ønsker faglige innspill, og da tar vi ikke hensyn om de har utenlandsk bakgrunn eller ikke, sier Ahmed til Utrop. Han legger også til at under fjorårets konferanse var det minst to personer med utenlandsk bakgrunn som holdt innlegg.  – Vi hadde en fra Japan og en fra Iran i fjor. Vi prøver å unngå å ha de samme foreleserne hvert år, sier Ahmed.Tvangsekteskap et problem

Ahmed mener tvangsekteskap er et stort problem i Norge, og synes det er viktig å informere folk om temaet. Han er spesielt opptatt av at helsearbeidere skal ha nok kjennskap om temaet. 
     
     – Det er viktig å forebygge tvangsekteskap. Det er mange som ikke tør å si i fra i slike saker. Vi ønsker å være brobyggere mellom det offentlige og privatpersoner, sier Ahmed.

Arrangementet finner sted 20. februar.