Svindlet med gammel “Lord of the Rings”

0Shares

“Bootleggerne” forsøker å sko seg på hypen rundt den etterlengte “Ringenes Herre”. I England forsøke gateselgere å tjene penger på tegnefilmversjonen fra 1978 i VideoCD-format med omslag fra den nye filmen. Filmene ble beslaglagt av etterforskere fra Federation Against Copyright Theft på et marked ved Bridgenorth i Shropshire.

– Vi gikk gjennom beslaget i går, og da viste det seg at den sleipe selgeren hadde “dresset opp” den gamle fantasy-animasjonsfilmen med bilder og tekst fra den Ringenes Herre-versjonen som snart kommer på kino. Det så ut som den nye filmen, men det var det altså ikke. Vi har enda ikke sett noen kopier av denne, forteller Spencer Mott fra Federation Against Copyright Theft til digi.no.

Sikkerheten har vært svært streng rundt Peter Jacksons “Ringenes herre: Ringens brorskap”, spesielt i forbindelde med forhåndvisninger av filmen. Under førpremieren i Oslo stilte filmselskapet med vakter og metalldetektorer foran inngangene. I Norge har 25.000 kjøpt billetter til verdenspremieren 19. desember.

Origo