“Vi har noe som heter barnevernet!”

Author Recent Posts Kommentar Latest posts by Kommentar (see all) Sannheten om Vladimir Putin - 21.09.2006 Sirkusartister - 06.09.2006 Fabricating Terrorism - 06.06.2006 Islamic Culture Center (ICC) inviterte alle til en åpen politisk debatt, hvor politikere skulle legge fram sitt budskap før stortingsvalget 12. september, blant annet for å skape engasjement hos muslimer til å […]
Kommentar
Latest posts by Kommentar (see all)

Islamic Culture Center (ICC) inviterte alle til en åpen politisk debatt, hvor politikere skulle legge fram sitt budskap før stortingsvalget 12. september, blant annet for å skape engasjement hos muslimer til å delta på stortingsvalget. Under moskebesøket ble Hagen spurt om hva FrP kan tilby muslimer og spesielt folk med minoritetsbakgrunn, når det er snakk om norsk og morsmålsopplæring. Hagen svarte med en bitter stemme at Frp mener i hovedsak at dette må være foreldrenes ansvar, at det her dreier seg om folk med minoritetsbakgrunn som selv har valgt å bo her. De har valgt å bli norske statsborgere, og dermed har de en god del forpliktelser, som blant annet å sikre at barna deres kan norsk når de begynner på skolen.

Det grenser til det tragikomiske når FrP-formann Carl I. Hagen gir sine pedagogiske råd om hvordan foreldrene skal oppdra barna sine. “Foreldrene bør tenke på når de bosetter seg her, kanskje bosette seg et sted hvor det er mange norske. De må tenke gjennom hva de lar sine barn følge med på i form av radio og tv, og sørge for at de følger med på norsk radio og norsk tv, leser norske bøker og norske blader – så lærer de norsk! Det er ansvarsplikt i følge barnevernlovgivningen etter vår oppfatning, hvis foreldrene ikke sørger for å disponere tid slik at barna kan snakke norsk når de begynner på skolen, så har vi noe som heter barnevernet.” I følge FrP er det altså omsorgssvikt hvis foreldrene ikke lærer barna norsk! Videre anser de både norsk- og morsmålsopplæring som en privatsak. “Foreldrene får organisere slik opplæring selv eller så får de betale for det. De kan også betale andre for å lære barna sine norsk, og så kan foreldrene sørge for at de kan lære norsk selv og begynne å snakke norsk hjemme.” Det er ikke første gang Hagen viser mangel på kunnskap, eller mangel på etisk og moralsk fornuft. Det er selvmotstigende alt det FrP sier. Skal Hagen snakke spansk med kona si når han er i Spania?

Samtidig som FrP er for kontantstøtte, så vil de true foreldre til å lære barna norsk. Barna lærer ikke norsk av å sitte hjemme og se på norsk tv. Barna må selvfølgelig få muligheten til å gå i barnehage og leke med andre norske barn. Hagen ignorerer det faktum at minoritetsbefolkningen opplever en stor kulturell overgang og det er en stor utfordring å lære språk, og det kan ikke gjøres som en privatsak alene. Hvordan skal man da få et integrert samfunn? Samtidig som Hagen forsvarer religionsfrihet og støtter kristne privatskoler, så vil han ikke la muslimer ha egne privatskoler. Jeg opplever dette som stigmatisering av minoritetsgrupper. Hvordan skal vi få et tolerant samfunn når minoritetenes interesser ikke blir ivaretatt? FrP’s politikk er ikke integrerende, men heller assimilerende. Dets formål er å tvinge minoriteter til å gi slipp på sin kultur, eller i hvert fall en sentral del av de. Det er på tide at voksne mennesker som Hagen kan lære å leve sammen i et flerkulturelt samfunn og nasjon, og ikke bruke Human Right Service (HRS) sine dokumenter som et fasitsvar på alt.