Fabricating Terrorism

Author Recent Posts Kommentar Latest posts by Kommentar (see all) Sannheten om Vladimir Putin - 21.09.2006 Sirkusartister - 06.09.2006 Fabricating Terrorism - 06.06.2006 Rapporten, “Fabricatig Terrorism: British Complicity in Renditions and Torture”, skrevet av Asim Qureshi og Zareena Younis gjengir Britisk medskyld i bortføring og tortur, og fremhever tilfeller hvor britiske myndigheter har spesielt involvert […]
Kommentar
Latest posts by Kommentar (see all)

Rapporten, “Fabricatig Terrorism: British Complicity in Renditions and Torture”, skrevet av Asim Qureshi og Zareena Younis gjengir Britisk medskyld i bortføring og tortur, og fremhever tilfeller hvor britiske myndigheter har spesielt involvert seg i tortur og ulovlig innsats i “Krigen mot terror”. Slik ulovlig opptreden blir sterkt fordømt av alle menneskerettighetsorganisasjoner verden over. Disse tilfellene demonstrerer et uholdbart nivå av samarbeid mellom britiske og amerikanske myndigheter i mishandling, som har funnet sted på Guantanamo og andre steder under krigen mot terror. Det finnes sjokkerende bevis på at britiske myndigheter var medskyldige i deres bortføring og tortur. Britiske fastboende ble kidnappet og gitt til Guantanamo.

Rapporten sikter på å avdekke undersiden av amerikanske og britiske forpliktelser til å opprettholde og spre menneskerettigheter. Debatter omkring bortføringer og bruken av tortur forsterker seg når vi hører historier fra fanger, og informasjon samlet fra forskjellige kilder ved menneskerettighetsorganisasjoner, advokater og journalister. Innskrenket informasjon fra britiske og amerikanske myndigheter, forårsaket at retten tvang Pentagon til å vise liste over fangene. Antall henvendelser som har funnet sted siden 2001 har vært ekstremt vanskelig å kvantifisere da både amerikanske og britiske myndigheter nektet å reagere på anmodninger fra forskjellige organisasjoner.
Rapporten røper at den britiske myndigheten feiltolker loven med vilje for å skjule dets praksiser. Den eneste lovlige overføringen som er anerkjent ved internasjonal lov er utlevering.
Rapporten beskriver da overføringen av individer fra en stat til en annen stat under reglementsinnflytelse av internasjonale anerkjente lover. Etter 11. september forsterket bruk av saksdokumenter, det var en ensidig avgjørelse av USA til å forfølge dets politikk av den globale krigen mot terror. Rapporten beskriver også hvordan fangene ofte blir overført til tredjeverdensdel, land som Egypt, Pakistan, Marokko, Jordan, Libya og Afghanistan med forferdelige protokoll over menneskerettighetskrenkelser. Organisasjoner som Amnesty Internasjonal, Human Rights Watch and andre har fremhevet utbredt misbruk og tortur i disse land.

Tross nektelse fra den britiske myndigheten om deltagelse i noe som helst innblanding i tortur, viser bevisene en annen virkelighet. CIA’s luftfartøy har blitt tillatt inn i britisk luftrom etter 11. september og benyttet flyplassannlegg som vist i dokumentasjon, et eksempel er den forferdelige “Gauantanamo Bay Express”.