Dette mener muslimene

Author Recent Posts Leder Latest posts by Leder (see all) Kulturminister etterlater ingen minnesmerker - 10.06.2009 Tamilene er klare for demokrati - 11.05.2009 Derfor har Norge et ansvar - 05.05.2009 Gallup har på oppdrag fra TV 2 gjennomført en undersøkelse om holdninger til integrasjon og internasjonale konflikter blant muslimer i Norge og den norske befolkningen […]

Gallup har på oppdrag fra TV 2 gjennomført en undersøkelse om holdninger til integrasjon og internasjonale konflikter blant muslimer i Norge og den norske befolkningen generelt. Undersøkelsen slår sprekker i mytene om muslimer og deres holdning til Norge.

Tror muslimer at det norske samfunnet er umoralsk? Ønsker muslimer sharia-lover i Norge? Har imamene stor innflytelse? Svarer du ja på noen av disse spørsmålene, tar du feil om muslimer som bor i Norge.

Halvparten av den norske befolkningen tror at muslimer følger de rådene imamene gir. Blant muslimer selv er det et mindretall på 25 prosent som mener dette, mens halvparten av muslimene svarer benektende på spørsmålet. Et stort flertall av befolkningen har også inntrykk av at det finnes muslimske religiøse ledere i Norge som oppfordrer til sverdets jihad, men muslimene som tror dette er i mindretall, og svært få muslimer rapporterer å ha opplevd dette selv i undersøkelsen.

Muslimer mener i mindre grad at innvandrere blir diskriminert enn det befolkningen generelt gjør. Et flertall på 57 prosent av den norske befolkningen mener at personer med innvandrerbakgrunn blir diskriminert i Norge i dag. Blant norske muslimer er andelen 46 prosent.

Kun 20 prosent av befolkningen mener at det norske samfunnet er umoralsk. Undersøkelsen indikerer at en mindre andel på 15 prosent av muslimene er enige i dette. Lavt utdannede muslimer tenderer til å være mer enig i dette enn høyt utdannede muslimer. I befolkningen generelt mener de som oftere deltar i religiøse seremonier i større grad at det norske samfunnet er mer umoralskt enn andre.

Et flertall på 62 prosent av befolkningen opplever at forholdet mellom ikke-muslimer og muslimer i Norge har blitt vanskeligere etter angrepene mot ambassadene i Midtøsten. Blant norske muslimer er andelen som opplever dette 42 prosent.

14 prosent av den muslimske befolkningen mener muslimske lover bør innføres i Norge. 72 prosent er imot dette. I befolkningsutvalget er det kun 2 prosent som mener at vi bør innføre muslimske lover.