De populære studiene

Antallet søkere øker, og det blir stadig vanskeligere å komme inn på de aller mest populære studiene, viser tall som Samordna opptak offentliggjorde etter hovedopptaket.
På lett norsk
Latest posts by På lett norsk (see all)

Journalist, lege, veterinær og tannlege er populære studier som krever toppkarakterer, men det er ikke bare disse som tiltrekker seg årets nye studenter. Blant studiene som øker mest finner vi også idrettsfag, språk, litteratur og jus, mens antall søkere til allmennlærerutdanning, realfag og informatikk går litt tilbake.
Idrettsfag, kroppsøving og friluftsliv øker i popularitet. Hele 24 prosent flere enn i fjor satte disse fagene som førstevalg. Språk og litteraturfag økte med 20,2 prosent, jus med 14,6, og 14.2 prosent fler enn i fjor hadde pedagogiske fag som førsteprioritet.
Nesten 100 000 nordmenn søkte i år om opptak gjennom Samordna opptak, dette er 1,4 prosent flere enn i 2004. Av disse var det kun i overkant av 71 000 som faktisk var kvalifisert for å studere, og klarte å sende inn all nødvendig informasjon. I underkant av 14 000 søkere klarte ikke å sende inn fullstendige søknadspapirer, med all relevant informasjon og dokumentasjon.
Omtrent 61 000 av de kvalifiserte søkerne får tilbud om studieplass, og av dem, får omtrent 38 000 tilslag på sitt høyest prioriterte studieønske.
(Kilde: Dinside.no/utdanning)