Barn bør lære privatøkonomi

Den internasjonale organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling, OECD, foreslår at det skal undervises i privatøkonomi i skolen.
På lett norsk
Latest posts by På lett norsk (see all)

Ifølge OECD viser nye studier at innbyggerne i de 30 medlemslandene ikke forstår hvordan finansmarkedene fungerer. Også dårlig forståelse for kompliserte finansielle produkter, og et økende individuelt ansvar for økonomiske beslutninger, gjør at OECD-borgere bør få en bedre privatøkonomisk utdanning. De bør lære om pensjoner, spareprodukter, renter, forsikring og gjeldsfeller, slår organisasjonen fast.
En av de tingene OECD foreslår, for å få bukt med problemet, er at privatøkonomi skal innføres som et eget fag i skolen, og helst så tidlig som mulig.
Veldig gledelig, sier Skandiabankens privatøkonom, Annika Creutzer til di.se.
Hun og de andre økonomene som fremstilte et forslag om dette til fire ministre i den svenske regjeringen, fikk ikke akkurat noen positiv tilbakemelding.
– Skulle alle emner som noen anser for viktige, tas med på skoleskjemaet, ville elevene få veldig lange skoledager, sa skoleminister Baylans pressesekretær, Maria Persdotter, i en kommentar til di.se.