Pastor avslørt på direkten

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Pastor Jan-Aage Torp i OsloKirken hevder i avisen […]

Pastor Jan-Aage Torp i OsloKirken hevder i avisen Norge Idag at et terroristnettverk bestående av 200 menn fra muslimske land er under oppbygning i Oslo sentrum.

“Hensikten med dette terroristnettverket er å planlegge angrep på Oslos befolkning og infrastruktur for å volde maksimal skade på det tidspunktet som blir bestemt av nettverkets internasjonale ledere. Det er ingen tvil om at nettverkets planlegging sikter mot å skade mennesker. For å skape frykt. For å bringe Norge til lydighet. Terroristnettverket har direkte link til saudiske terroristledere,” påstår han i spalten sin.

Videre skriver han: “Den islamske religion mangler forståelsen av kjærlighet. Det er ikke rom for et sånt begrep, verken i språkbruk eller tenkning. Kjærlighetens motstykke er frykt. Derfor utbrer den islamske terrorismen seg med fryktens blodige budskap.”

Løsningen i følge pastoren er å “blankpusse kjærlighetens våpen for å elske muslimer til Jesus.” “Nå er tiden kommet for at muslim etter muslim får oppleve gehalten i sann kristen kjærlighet. Dette et det beste botemiddel mot terrorismen,” heter det videre.

Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) støtter ikke pastorens påstander.

Samme pastor advarte mot blodbad i Norge, og kritiserte de Olympiske lekene for at det var en hyllest til greske guder. Dette viser kanskje hva slags pastor vi har med å gjøre. Men at både avisa Norge Idag og P4 fant plass til ham er trist.

Pastoren sprer uten tvil ren frykt som skaper hat mot muslimer. Siden 11. septembesr og de påfølgende terrorbombingene, er muslimer blitt syndebukk for sosiale problemer. Skepsisen mot muslimer har økt, og vi har sett flere eksempler på hvordan anti-muslimske miljøer utnytter slik skepsis. Det er svært uheldig at det er nettopp en pastor som utnytter lesernes uvitenhet.

Like før P4 inviterte pastoren og undertegnede til debatt på 17.30 debatten 11. oktober hadde pastoren sendt en SMS til sine kontakter om debatten. Uheldigvis for Torp, så nådde denne på kort tid undertegnde før debatten, og ble lest opp på direkten på P4. Der stod det følgede: “Kjære forbereder! Kl. 17.30 i P4 deltar jeg i debatt om terornettverk. Møter aggressiv muslim, Majoran Vivekananthan. Be om avdekking av fiendens agenda. Jan-Aage”

Undertegnde er ikke muslim, og heller ikke aggressiv. Men denne SMS viser hvordan anti-muslimske miljøer ønsker å tegne et bilde av muslimene som “fiender.”

Når vi snakker om fundamentalister tenker vi kanskje på muslimer. Men at fundamentalisme eksisterer blant alle religioner og religiøse ledere i dag er noe vi ikke tenker over.

Gimlekollen skole som ikke ville ansette samboere, de som har tatt abort, er skilt eller er homofilt praktiserende ved skolen. Det finnes eksmpler på kristlige organisasjoner som ble nektet statstøtte fordi organisasjonene ikke hadde demokratiske bygget struktur eller kvinner i styret. Dette er noen eksmpeler på hvordan en rekke diskriminerende holdninger fortsatt eksisterer i Norge.

Fundamentalister finnes også i Norge og i alle religioner.