Bløte bomber

0Shares
Latest posts by Utspill (see all)

Det skulle altså ikke gå mer enn et døgn før en eller annen tulling, ja tulling, fant ut at han skulle kakebombe vår nye finansminister. Hvorfor? For å skape debatt, i følge han selv.

Det må også nevnes at “kakemannen”, som VG kalte han, er student på BI og stod fram i media dagen etter. Min teori er at dette stuntet kun ble utført etter ønske om litt oppmerksomhet, men det er han helt sikkert ikke enig i.

Jeg må si at jeg er forferdet og veldig overrasket over at politiet ikke har reagert sterkere på denne handlingen. Hadde jeg for eksempel kastet kake i trynet på rektor hadde jeg helt sikkert blitt utvist. Nå kan man ikke akkurat utvise “kakemannen” fra noe sted, men han burde virkelig få kjenne at slikt oppførsel vil vi ikke ha noe av.

Han ønsket å skape debatt om Kristin Halvorsen passet i jobben som Finansminister. “Kakemannen” har kanskje ikke skjønt det, men han kan ikke regne med å bli tatt på alvor ved å slenge kaker på folk, uansett hvem det er. Norge er et demokratisk land og han må gjerne få si hva han mener, men selv i et demokrati er det visse kjøreregler som vi må forholde oss til. “Kakemannen” er ikke noe unntak.

Handlingen snakker for seg selv. Det er vel opplagt, men jeg sier det likevel. At han kastet en kake på Finansministeren betyr at han ikke har noe konstruktivt å bidra med i en slik debatt, hvis det i det hele tatt er en debatt.

Straffen hans må være at han må spise sin egen vekt i bløtkake. Og forresten, det hadde kanskje vært smart å ikke kaste en kake med marsipantrekk, blir jo ikke akkurat så mye søl av det.