Vil ha kameler til Norge

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Løten kommune på Hedmark håper at kameldrift skal […]

Løten kommune på Hedmark håper at kameldrift skal sysselsette flyktninger.
– For en stor del av flyktningene i Løten har kamel vært en del av hverdagen. Mange av dem har levd som nomader hvor kamelen har vært helt sentral, sier Wenche Irene Stenseth i Flyktningtjenesten til Hamar Arbeiderblad.
Det er meningen at innkjøp av de eksotiske dyrene skal kunne skape en kamelbedrift rettet mot både turisme og produksjon av kjøtt og melk. I følge Wenche Irene Stenseth er det et stort marked for kamelmelk, siden dette er vanskelig å oppdrive i Skandinavia.
Det er mange ubesvarte spørsmål ennå, men det er ingenting i veien for at hardføre kamelraser kan hentes til Norge. De tåler å være ute hele året, sier Stenseth til TV 2 Nettavisen. – Kamelhår er en ekslusiv vare, legger Stenseth til.
Stenseth håper nå at staten vil bidra med støtte for å få gjennomført prosjektet. I første omgang én million kroner. Hvis staten bidrar, er planen å hente mellom 20 og 30 kameler til Løten kommende høst. Målsettingen er å lage arbeidsplasser til over 100 flyktninger.